Slavni reditelj Aleksander Pejn stiže u Beograd

Dvostruki oskarovac Aleksander Pejn primiće nagradu "Indie Icon Award" za životno delo i razgovarati sa beogradskom publikom u programu Festivala nezavisnog američkog filma, koji će se od 13. do 16. septembra održati u beogradskom Domu omladine.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.08.2018.

12:47

Slavni reditelj Aleksander Pejn stiže u Beograd
GettyImages

Pejn je radio sa Džekom Nikolsonom, Džordžom Klunijem, Metom Dejmonom, Riz Viderspun, Lorom Dern, Bertom Renoldsom, Tipi Hedren.

Svaki put kada on snimi film, neko od njegovih glumaca bude nominovan za Oskara.

U okviru programa festivala biće organizovana projekcija jednog ostvarenja iz nezavisne faze opusa ovog autora.

Ovogodišnje izdanje festivala ne beži od teških tema i društvenog angažmana, te nastavlja da traži odgovore na izazove života u paralelnom svetu novih tehnologija i društvenih mreža.

Za Grand pri festivala Indie Belgrade 2018. takmičiće se 6 premijernih filmova najsvežije produkcije američkog nezavisnog filma, prikazani na ovogodišnjoj Veneciji, zatim na Sandensu, Tribeki, Karlovim Varima, a među njima i pobednik Festivala Sandens 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: