Posle Redforda, i Majkl Kejn ode u penzionere? FOTO

"Nisu me još penzionisali, ali osećam da mi se bliži kraj. Ustajanje u 6.30 i učenje napamet dijaloga u stvari nije moja ideja raja..."

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.08.2018.

16:07

Posle Redforda, i Majkl Kejn ode u penzionere? FOTO
Majkl Kejn / Foto: Getty

Slavni britanski glumac ser Majkl Kejn, u intervjuu za list Miror, otkrio je da je "svet počeo da mu se zatvara kako se približavao 70. godini života". Onda mu je sa ponudom da se pojavi u njegovom filmu "Betmen: Početak", došao reditelj Kristofer Nolan. Tim filmom, dodaje, ponovo je "započeo" svoju karijeru.

Kejn je, kako kaže, svoje najbolje filmove snimio upravo u sedamdesetim godinama života i dodaje da je zapravo tek u osmoj deceniji započeo novi deo života kao stariji glumac.

"Kada dođeš do 70. ili 75. godine života, misliš da je sve gotovo. Ja sam tada napravio sedam najboljih filmova u kojima sam ikada glumio", rekao je glumac.

Na tome je, ukazao je, zahvalan Kristoferu Nolanu, koji ga je angažovao u filmovima "Batman: Početak", "Mračni vitez" i "Prestiž".
Majkl i Šakira Kejn / Foto: Getty
"Sviđa mi se taj čovek. Smatram ga svojim srećnom zvezom", istakao je legendarni Britanac, koji je glumio u više od 167 filmova.

On, međutim, uprkos pomenutom "oživljavanju", kaže da bi uskoro mogao da ode u penziju.

Kejn i dalje često hoda pomoću štapa, nakon što je u martu slomio članak. Prošle godine je izjavio da se okrenuo zdravijem načinu života, jer se boji oboljenja od karcinoma. Zbog toga je prestao da pije, počeo je da pazi na ishranu, a podrška u svemu mu je pružila supruga Šakira (71).

Predstojeći filmovi, u kojima ćemo imati prilike da gledamo legendarnog Majkla Kejna, biće "Kralj lopova" i "Četvoro dece i to".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: