Jedan od najboljih akcionih filmova za dva dana zaradio 61 milion dolara

Šesti film serijala 'Nemoguća misija', u kome Tom Kruz i dalje izvodi neke od najkomplikovanijih kaskaderskih scena, dobro je počeo. Za samo dva dana prikazivanja uspeo je da zaradi 61 milion dolara.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Youtube Printscreen
Foto: Youtube Printscreen

"Nemoguća misija" je redak blokbaster koji se prodaje upravo zahvaljujući zvezdi Tomu Kruzu, a ne brendu poput Marvela ili "Ratova zvezda", piše Biznis insajder (Business Insider).

Kruz i njegovi podvizi ovog vikenda su se isplatili za studio, te je za samo dva dana nastavak filma "Nemoguća misija - Raspad sistema" uspeo da zaradi 61,5 miliona dolara. To je čak četiri puta više od drugoplasiranog filma "Mamma Mia! Here We Go Again", koji je tokom vikenda zaradio 15 miliona.

"Paramount je napravio majstorski posao stavljajući Kruza u centar njihove marketinške kampanje i publiciteta za šesti nastavak 'Nemoguća misija - Raspad sistema'", rekao je Pol Dergarabedijan, viši analitičar za Komskor.

"To se dobro isplatilo za poslednji nastavak filma koji je postao jedan od najpopularnijih i najdugoročnijih akcionih franšiza svih vremena", dodao je on.

strana 1 od 30 idi na stranu