Poslednji film Orsona Velsa "Druga strana vetra" premijerno u Veneciji

Film "Druga strana vetra" (The Other Side of the Wind) reditelja Orsona Velsa premijerno će biti prikazan van konkurencije na 75. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, koji se održava od 29. avgusta do 8. septembra, piše hrvatski portal "Jutarnji".

Kultura

Izvor: B92

Petak, 27.07.2018.

19:27

Poslednji film Orsona Velsa
Foto: Gettyimages

Orson Vels je film "Druga strana vetra" snimao tokom sedamdesetih godina prošlog veka, ali je ostao nedovršen do njegove smrti 1985. godine.

"Neko sam vreme mislila da bi bilo dobro da se napravi, u stvari, dugometražni dokumentarni film koji bi prikazao sve probleme koji su film "Druga strana vetra" zadesili, ali sada sam dvostrukog mišljenja; možda je ipak bolje što je film završen. Ja u svakom slučaju ne želim da ga vidim pre nego što ga pogleda publika", rekla je Kodar, koja i glumi u filmu.

Uloge imaju i Džon Huston, Petar Bogdanović, Suzan Strazberg i Norman Foster.

Druga strana vetra prikazuje poslednji dan u životu ostarelog filmskog reditelja, kom na proslavu dolaze gosti kako bi pogledali njegov najnoviji film.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: