"Zapadni svet" i "Čudnije stvari" ne zaslužuju Emi?

Godinama živimo u eri televizije, a programskih sadržaja nikada nije bilo više. Sa više od 9.100 serija koje su razmatrane prilikom nominovanja za Emi nagrade, u 102 kategorije, postavlja se pitanje koje od njih to zaslužuju, a koje ne.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 14.07.2018.

10:00

Foto: Getty

Emi nagrade treba da predstavljaju ono najbolje što televizija nudi, ali to nije uvek slučaj, piše Biznis Insajder.

Naime, prošle nedelje Akademija televizijskih umetnosti i nauka u Americi objavila je nominacije za 2018. godinu. Iako su s pravom nominovana ostvarenja "Amerikanci", "Igra prestola", "Ovo smo mi", "Čudesna gospođa Majzl" i " Atlanta ", ima nekoliko serija koje nisu vredne ove nominacije, piše pomenuti magazin.

Prema Biznis Insajderu, ovo su serije i glumci koji nisu zaslužili da se nađu u trci za Emi nagradu.

Čudnije stvari 2 (Netfliks)

Druga sezona Netfliksove serije smeštene bila je zabavna za gledanje, ali Čudnije stvari 2 imale su puno problema – od dosadnih novih likova, i preplavljenih epizoda koje su mnogo razvukle radnju. Bez oduševljavanja, molim (HBO)

Ova serija, u produkciji HBO-a iznela je devetu sezonu 2017. godine, nakon šestogodišnje pauze. Kritičari su saglasni da je ona, iz tih razloga, ispala iz koloseka današnjeg vremena i da joj je prošao rok trajanja. Ipak, čini se da su glasači mislili drugačije, nominovavši ovu seriju i njenog scenaristu Lerija Dejvida. Zapadni svet (HBO)

Prva sezona je bila fantastična i zasluženo nosi tu titulu. Međutim, druga sezona je prava konfuzija. Serija je postala previše komplikovana i gledaoci su izgubili interesovanje.

Iako si mnogi glumci “Zapadnog sveta” pokupili nominacije koje zaslužuju, serija, u globalu, ne zavređuje mesto pretendenta na Emi nagradu, piše Biznis insajder. Nesalomiva Kimi Šmit (Netfliks)

Netfliksova serija, čini se, ušunjala se na ovu listu “ispod žice”. Ona je gledaocima ostavila mnogo toga da čekaju. Dok su neke serije prenatrpane brojem epizoda, Kimi Šmit izgleda kao da je tek počela. "Subotnje veče uživo" (NBC)

Ova komedija neće biti zabavnija ukoliko Emi nastavi da je konstantno nominuje po navici. Skečevima nedostaje materijal za rad, a ukupno gledano, sezona je "tanka".

Stvar sa ovom serijom je u tome što, kada je dobra, ona je zaista dobra. Međutim, nikako da se uzdigne na neki viši nivo. Sa druge strane, članovi glumačke ekipe zaista zaslužuju nominaciju (Kinan Tomson, Kejt Mek Kinon, Lesli Džouns, Ejdi Brajant). Lori Metkalf, uloga Rozen u istoimenom sitkomu (ABC)

Metkalfova je odlična glumica, ali njeno nominovanje za najbolju sporednu ulogu je zbunjujuće, s obzirom na to da ona nije imala puno prostora ovom sitkomu. Na sreću, to će se promeniti kada ABC pusti novu seriju Koners. Alek Baldvin, "Subotnje veče uživo” (NBC)

Baldvin je čuven po političkim imitacijama. Nakon što je prošle godine osvojio Emi, glumac je ponovo nominovan zbog imitacije Donalda Trampa. Utisak koji je tada ostavio jeste da treba da se penzioniše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: