Nagrada filmu "Bio dvaput jedan kralj"

Animirani film "Bio dvaput jedan kralj" Vojina Vasovića osvojio je nagradu "Dušan Vukotić", na upravo zavšenom 13. Festivalu animiranog fima u Neumu.Nagrada nosi ime jugoslovenskog dobitnika oskara za animaciju, a dodeljuje se najboljem mladom autoru iz regiona.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Vimeo/Vojin Vasovic / screenshot
Foto: Vimeo/Vojin Vasovic / screenshot

U proteklom mesecu, ovaj kratkometražni film osvojio je i Grand prix na festivalu Asaenes u Sevilji, kao i nagradu za animaciju na Honolulu Film Awards festivalu.

Film je do sada uspešno prikazan na više od 60 svetskih festivala, a priznanje u Neumu je njegova 19. nagrada.

"Bio dvaput jedan kralj" nastaviće svoju festivalsku turneju ovog meseca na festivalima u Moskvi, Ouklandu, Amantei u Italiji i Drami u Grčkoj, najavljeno je u saopštenju.

Film govori o dualnosti sveta ispričano kroz prizmu Kralja Ratnika i Kralja Pesnika koji su zapravo- jedan podvojeni kralj i nastao je u ko-produkciji Srbije, Kanade i Mađarske.

Priča je nedavno podržana i od strane Filmskog centra Srbije na konkursu za razvoj dugometražnog animiranog filma.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Film/TV

Glumica Kristen Stjuart postaje "Čarlijev anđeo"

„Čarlijevi anđeli“ će se iduće godine ponovo pojaviti na velikim ekranima, u trećoj verziji nakon prvobitne serije i filma pod tim nazivom, a ovoga puta režija je poverena Elizabet Benks, dok je u glavnim ulogama trio žena različitih rasa na čelu sa Kristen Stjuart.

Film/TV subota 28.07. 16:25 Komentara: 11
strana 1 od 30 idi na stranu