"Kan je selo, baš kao i Ravno Selo"

Kan je selo baš kao i Ravno Selo, ali je postao centar filmske industrije zato što se festival tamo održava već decenijama, rekao je Tanjugu glumac Miloš Biković, pred otvaranje filmskog festivala večeras u Ravnom Selu.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 23.06.2018.

20:20

Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Biković je specijalni gost festivala, a projekcija filma "Led", u kojem on igra jednu od glavnih uloga, otvoriće film festival Ravno Selo.

Naš poznati glumac sa izuzetnom karijerom u Rusiji napomenuo je da je njegova dužnost da dođe u mesta kakvo je Ravno Selo, kako bi promovisao kulturu.

"Svuda su ljudi željni kulture, bilo to u Ravnom Selu ili u Parizu. Većina autenticnih autora potiče iz malih mesta kao što je Ravno Selo i sasvim je očekivano da, upravo u tim mestima, promovišu kulturu. U Rusiji, kažu, služim pozorištu, a svaki umetnik treba da služi umetnosti kojom se bavi. To ja činim večeras", rekao je Biković i dodao da se nada da će u nekim žurnalima o početku festivala biti pominjano njegovo ime.

Jednom će neko, posle 50 godina, govoriti da je neki glumac Miloš Biković bio gost na drugom izdanju slavnog filmskog festivala u Ravnom Selu, poručio je Biković.

On je istakao da ga u narednom periodu očekuje mnogo premijera filmova koje je snimio u poslednjih godinu dana.

"Na jesen me očcekuje premijera filma ''Južni vetar'', zatim početkom sledeće godine takođe premijere ostvaranja ''Balkanska međa'' i ''Koma''. Trenutno radim i seriju i film ''Ima posle'' i ''To je sve ok", rekao je Biković.

O uspešnom izbegavanju interesovanja javnosti za njegov privatni život, slavni glumac kaže da je sve u pristojnosti.
Foto: Tanjug / Rade Preliæ
"Hiljadu puta sam medijima ponovio da ne treba da se interesuju za moj privatni život i većina njih to poštuje - kako sam ja pristojan prema njima, tako su oni pristojni prema meni, na obostrano zadovoljstvo", naglasio je on.

Osnivač Ravno Selo film festivala Lazar Ristovski kazao je da je da će uskoro to mesto dobiti svoj novi Dom kulture.

"Već me komšije po selu podsećaju da još uvek nisam izgradio novi Dom kulture..Ovaj stari izgoreo je pre dve godine, a filmski festival pokrenuo sam ne bi li skrenuo pažnju javnosti da je ta ustanova potrebna Ravnom Selu", dodao je Ristovski.

Obezbedili smo novac za glavni projekat, nakon toga ide tender za izvođače i nadam se da će Ravno Selo uskoro dobiti novi Dom kulture, ukazao je on.

Govoreći o filmu koji trenutno snima, Ristovski je napomenuo da su velika očekivanja javnosti za ostvarenje koje slika slavnu srpsku vojsku u izazovima Prvog svetskog rata.

"Film će se definitivno zvati Kralj Petar Prvi. Ostalo nam je još mesec i po dana snimanja, a moji apeli za dodatno finansiranje tog projekta za sada nisu urodili plodom. Ponavljam još jednom da nam nedostaje novac ali, kako sam se izvukao iz mnogih zahtevnih situacija u životu, učiniću to i ovaj put" rekao je Ristovski.

Ravno Selo film festival traje do 25 juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: