Markovićev "Slepi putnik na brodu ludaka" u Šangaju

Film "Slepi putnik na brodu ludaka" Gorana Markovića biće prikazan na Internacionalnom filmskom i televizijskom festivalu, koji se 24. put održava u Šangaju.

Izvor: Tanjug
Podeli

Višestruko nagrađivano ostvarenje, u produkciji Radio-televizije Srbije, imaće svoju azijsku premijeru na jednom od najvećih filmskih festivala u tom delu sveta i biće u konkurenciji za prestižnu nagradu "Magnolija".

Ove godine pristiglo je više od 800 radova iz Kine i inostranstva, koji će se takmičiti u četiri kategorije, uključujući TV drame, dokumentarce, animacije i TV programe.

Na forumu, posvećenom kineskim serijama, glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa RTS-a Nebojša Bradić predstaviće dramski i serijski program te kuće.

Tema filma "Slepi putnik na brodu ludaka" je poslednji period života znamenitog srpskog pripovedača Petra Kočića, u duševnoj bolnici na Guberevcu, u okupiranom Beogradu 1916. godine.

Film prikazuje depresivnu sliku Beograda pod okupacijom, u kojoj, na tragikomičan način životi lekara, osoblja, pacijenata u ludnici grade metaforu o životu na slobodi i slobodnoj teritoriji.

Pored Igora Đorđevića u ulozi Petra Kočića, igraju i Aleksandar Đurica, Tihomir Stanić, Maša Dakić, Andrijana Oliverić, Srđan Timarov, Jelena Đokić, Goran Šušljik...

Film/TV

47. Sofest od 3. do 7. jula u Sopotu

Otvaranjem izložbe plakata "1968-2018, sve naše varljive godine" i koncertom Umetničkog anasambla Stanislav Binički pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića uz solistu - glumca Igora Pervića, 3. jula u Centru za kulturu u Sopotu započeće 47. Filmski festival Sofest, najavili su organizatori na konferenciji za medije u Skupštini grada Beograda.

Film/TV sreda 27.06. 16:00 Komentara: 0

"Kan je selo, baš kao i Ravno Selo"

Kan je selo baš kao i Ravno Selo, ali je postao centar filmske industrije zato što se festival tamo održava već decenijama, rekao je Tanjugu glumac Miloš Biković, pred otvaranje filmskog festivala večeras u Ravnom Selu.

Film/TV subota 23.06. 20:20 Komentara: 14
strana 1 od 34 idi na stranu