"Iznenađeni smo i razočarani, prouzrokovana je nepopravljiva šteta"

Studiju znamenite američke lutkarske TV serije za decu "Ulica Sezam" (Sesame Street) ne dopada se nov policijski film sa žestokim scenama i otrovnim humorom čije lutke imitiraju lutke iz "Ulica Sezam", te će to izneti na sudu.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

U filmu "The Happytime Murders" glumica Melisa Mekarti igra policajku koja istražuje ubistva. U njenom svetu lutke su žive i istraga je vodi u susret zavisnika od droga ii prostitutki. Parola tog filma "NO SESAME, ALL STREET" ("Nema Sezama, samo ulica"), direktno ukazuje na tu lutkarsku TV seriju.

"Iznenađeni smo i razočarani što se 'Ulica Sezam', program za obrazovanje male dece eksploatiše da promoviše film zabranjen za maloletnike lica bez pratnje", objavio je studio "Sesame Workshop".

U tužbi podnetoj u četvrtak federalnom sudu u Njujorku protiv produkcijske kuće "STX Entertainment", "Sesame Workshop" tvrdi da je "prouzrokovana nepopravljiva šteta" i da će tražiti novčanu nadoknadu koja nije izneta.

Tužitelj je podneo obimnu dokumentaciju, u okviru koje i slike poruke na društvenim mrežama u kojima se pomoć "Ulice Sezam" deci da računaju i razlikuju boje, meša sa scenama filma "The Happytime Murders".

Film/TV

"Srbija izazovna destinacija za strane filmadžije"

U okviru ovogodišnjeg Kanskog filmskog festivala predstavljeno je specijalno izdanje časopisa "Location" sa člankom novinarke Marlen Edmund posvećenim Srbiji kao izazovnoj destinaciji za snimanje filmova, TV serija i projekata vezanih za virtuelnu stvarnost.

Film/TV četvrtak 31.05. 20:10 Komentara: 0
strana 1 od 40 idi na stranu