"Bili smo švorc": Kopola je "Kuma III" snimio samo zbog para

Nedavno obelodanjeni intervju sa slavnim holivudskim rediteljem Frensisom Fordom Kopolom otkrio je da je treći nastavak čuvene filmske sage "Kum" snimljen iz čiste egzistencijalne potrebe samog reditelja.

Izvor: B92
Podeli
GettyImages
GettyImages

Film snimljen 1990. godine smatra se najslabijim u celoj trilogiji, uprkos brojnim nominacijama za Oskara.

U intervjuu koji je dao 2001. godine, Kopola je priznao da se čuvenoj mafijaškoj sagi vratio isključivo kako bi obezbedio finansijsku sigurnost za sebe i svoju porodicu, piše NME.

"Bili smo švorc. U nekom trenutku shvatiš da su ti filmovi, kao što su 'Apokalipsa' i filmovi o 'Kumu' veoma dobro prošli, iako u njihovo vreme to i nije bilo nešto", priznao je reditelj.

"Nekima su se svideli, a nekima i nisu. U to vreme nisam imao pojma na koju ću stranu. Razmišljao sam o mnogo čemu, a onda mi je konačno tadašnji šef Paramaunt studija predložio: Zašto ne snimiš 'Kuma III'?"

"Razmišljao sam o tome i shvatio da bih mogao da sklopim dogovor koji bi me povratio. Osećao sam da dugujem svojoj ženi da zaradim nešto novca i da ga stavim sa strane, zbog nje i da bih sačuvao njen dom, i odlučio sam da to i uradim", rekao je tada Kopola.

Film/TV

strana 1 od 40 idi na stranu