Filmska turneja Slobodne zone u 50 gradova Srbije

Publika u više od 50 mesta i gradova u Srbiji imaće priliku da od sredine aprila do kraja juna besplatno pogleda pet filmova sa festivala Slobodna zona, održanog tokom novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.04.2018.

12:36

Filmska turneja Slobodne zone u 50 gradova Srbije
foto: thinkstock/ilustracija

Predvodnik turneje je dokumentarni mjuzikl "Dan oslobođenja", koji prati posetu i kontroverzni nastup slovenačke grupe Laibać u "poslednjoj komunističkoj diktaturi sveta" - Severnoj Koreji.

Na programu će se naći i "Čavela", muzički dokumentarni film o legendi lationameričke muzike, pevačici Čaveli Vargas, ljubavnici Fride Kalo i večitoj inspiracii Pedra Almodovara.

Ovaj film je postao hit evropskih festivala 2017. i na 13. Slobodnoj Zoni osvojio nagradu publike.

Značajno mesto na repertoaru ovogodišnje Turneje Slobodne zone pripada i filmu "Ćambra" koji je u Kanu osvojio Europa Cinemas Label Award.

Na programu su i igrani film "Crveni pas" o prijateljstvu i avanturama dečaka i jednog olinjalog psa koji postaje australijska legenda, kao i dokumentarac "500 godina" koji prikazuje epsku priču o otporu i borbi za slobodu koja je dovela Gvatemalu do prelomne tačke u njenoj istoriji.

Ovogodišnja Turnja Slobodne Zone održaće se u: Krupnju, Zaječaru, Rumi, Subotici, Bačkoj Palanci, Prijepolju, Inđiji, Lazarevcu, Ivanjici, Obrenovcu, Vršcu, Bečeju, Loznici, Šapcu, Čačku, Zrenjaninu, Valjevu, Negotinu, Smederevu, Vranju, Kraljevu, Bajinoj Bašti, Paraćinu, Kanjiži, Petrovcu na Mlavi, Sremskoj Mitrovici, Požegi, Užicu, Mokrinu, Kruševcu, Pančevu, Leskovcu, Novom Bečeju, Ruskom Krsturu, Mionici, Dimitrovgradu, Sjenici, Novom Pazaru, Zzablju, Gornjem Milanovcu, Vrnjačkoj Banji, Somboru, Irigu, Prokuplju, Odžacima, Jagodini, Požarevcu, Mladenovcu i Boru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: