Otkrivena jedna od tajni bitke kod Blekvotera koju su fanovi propustili

Fanovi "Igre prestola" moraće da čekaju bar još godinu dana do početka nove sezone popularne HBO-ove serije, ali to ne znači da su prestali da tragaju za svakom novom informacijom o ovoj emisiji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Rešena da oduševi sve ljubitelje serije, kompanija za reciklažu metala Morecambe Metals odlučila je da izračuna cenu oružja u svakoj bici do sada.

Cena metala na otpadu danas iznosi oko 140 evra po toni. Služeći se tim podatkom, kompanija je ustanovila da je bitka kod zaliva Blekvoter u drugoj sezoni "Igre prestola" bila najskuplja.

Veruje se da je u sukobu korišćeno oko 1842 tone recikliranog metala, čija bi cena na tržištu danas iznosila 254 hiljade evra.

Dobijeni rezultat zasniva se na pretpostavci da svaki mač teži oko 1,5 kilogram. S obzirom na to da u Gvozdeni tron ugrađeno oko 1.000 mačeva, njegova težina iznosila bi jednu i po tonu. Težina oružja upotebljenog u bici kod Blekvotera bila bi, dakle, oko 1.000 puta veća od težine trona.

Na drugom mestu nalazi se bitka kod Goldrouda, sa Deneris Targarjen i Džejmijem Lanisterom i impresivnih 249,8 tona upotrebljenog metala.

Bitka kod Crnog Zamka osvojila je treće mesto sa 228,5 tona tona metala, piše britanski Ekspres.

Epski rat protiv Kralja noći kod Hardhouma nalazi se na četvrtom mestu, dok se na petom nalazi borba Džona Snoua protiv Remzija Boltona sa 56,4 tone iskorišćenog metala.

Film/TV

strana 1 od 40 idi na stranu