Milan Marić u glavnoj ulozi: Kako je u Rusiji prošao film "Dovlatov"?

Rusko-poljsko-srpska koprodukcija, film "Dovlatov", koji je svetsku premijeru imao u Glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg Berlinskog filmskog festivala, da bi ubrzo imao i srpsku premijeru na Festu, postigao je izvanredan uspeh već tokom prvog vikenda prikazivanjima u bioskopima Rusije.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.03.2018.

10:10

Milan Marić u glavnoj ulozi: Kako je u Rusiji prošao film
Foto: YouTube screenshot

U samo prva četiri dana film reditelja Alekseja Germana mlađeg u ruske bioskope privukao je više od 300.000 gledalaca, dospevši tako među tri najgledanija filma u Rusiji u ovom trenutku, što je ogroman uspeh za film tog profila i nedvosmislenog arthaus usmerenja, ističu iz Filmskog centra Srbije.

U ovom biografskom filmu o ruskom književniku i disidentu Sergeju Dovlatovu naslovnu ulogu je odigrao mladi srpski glumac Milan Marić. Zanimljivo je da se na drugom mestu po gledanosti u Rusiji nalazi film "Led", u kome igra srpski glumac Miloš Biković.

Kada je o distribuciji mimo Rusije reč, "Dovlatov" je već otkupljen za nekoliko krupnijih tržišta širom Evrope.

Pariska distributerska kuća "Alpha Violet" prodala je ovaj film striming servisu "Netfliks" za teritorije engleskog govornog područja.

Tokom Berlinskog festivala ta distributerska kuća sklopila je ugovore za distribuciju filma i u Francuskoj, Španiji, Portugalu, Bugarskoj, Rumuniji, Turskoj, Tajvanu, Brazilu.

Pre toga, "Dovlatov" je prodat za distribuciju i u zemljama Baltika i u Kini, a u toku su pregovori sa zaintersovanima iz Skandinavije i Grčke.

Film je koproducirala beogradska kuća "Art & Popcorn", a podržao Filmski centar Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: