Harlan Koben prvi predsednik žirija Kanskog festivala serija

Američki pisac i scenarista Harlan Koben biće predsednik žirija na prvom izdanju Kanskog festivala serija (Canneseries) koji će biti održan u Kanu od 4. do 11. aprila, naveli su danas organizatori.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: epa/SEBASTIEN NOGIER
Foto: epa/SEBASTIEN NOGIER

Pored Kobena, autora više detektivskih bestselera i serija, u žiriju će biti komičarke Pola Bir i Melisa Sezenla, glumac Majkl Kenet Vilijams, scenaristkinja Odre Fuše i kompozitor Kristobal Tapija de Ver.

Festival će 4. aprila otvoriti treća sezona serije "Versailles" Sajmona Mirena i Dejvida Volstenkrofta. Takmičarski program će 7. aprila otvoriti "Istina o slučaju Harija Kebera" (La vérité sur l'affaire Harry Québert), adaptacija bestselera švajcarskog pisca Žoela Dikera u režiji Žan-Žaka Anoa.

Svi učesnici takmičarskog programa biće obelodanjeni do 13. marta. Pretpremijerno prikazivanje Kobenove policijske serije "Safe" će zatvoriti festival.

Osim u Francuskoj, serija će biti dostupna samo putem Netfliksa.

Kanski festival serija je konkurencija festivalu "Series Mania" koji će od 27. aprila do 5. maja biti održan u Lilu.

Film/TV

Ovi glumci su odbili kultne uloge koje su drugima donele slavu

U svetu filmova i TV serija mnogo toga zavisi od dobrog kastinga, a neke nezaboravne uloge danas je nemoguće zamisliti s drugim glumcima. Ipak, da su se neke stvari malo drugačije odigrale, danas bi nam verovatno bilo nezamislivo da gledamo belog Džordža Konstancu ili "tatu iz Malkolma" u seriji koja je proslavila Metjua Broderika.

Film/TV sreda 28.03. 08:30 Komentara: 14
strana 1 od 38 idi na stranu