Papa Franja kao "čovek od reči" u dokumentarcu Vima Vendersa

"Papa Franja - čovek od reči" za koji je scenario napisao i koji je režirao Vim Venders, reditelj triput nominovan za Oskara ("Pariz, Teksas", "Buena Vista Social Club", "Nebo nad Berlinom"), dolazi u američke bioskope 18. maja, saopštio je Fokus Fičers.

Kultura

Izvor: tportal.hr

Ponedeljak, 19.02.2018.

08:35

Papa Franja kao
Foto: Gettyimages

U dokumentarcu, koji je dobio odobrenje Svete Stolice, Papa se direktno obraća javnosti govoreći o imigraciji, ekologiji, neravnomernoj raspodeli bogatstva i ulozi porodice.

"Prihvatajući pitanja ljudi svih društvenih grupa, papa odgovara zemljoradnicima, radnicima, izbeglicama, deci, starijima i zatvorenicima", dodaje se u saopštenju.

Dokumentarac prikazuje 81-godišnjeg Papu koji putuje svetom, uz arhivske snimke njegovih nastupa u UN, u američkom Kongresu i u Jad Vašemu, posvećenom žrtvama holokausta u Jerusalimu.
Foto: Gettyimages
"Papa Franja živi je primer čoveka koji drži svoju reč. U našem filmu on se direktno obraća gledaocu, iskreno i spontano", istakao je Venders kada je vest o njegovom projektu prvi put objavljena prošle godine.

Bivši nadbiskup Buenos Ajresa, rođen 1936. u skromnoj porodici kao Horhe Mario Bergoljo, prvi je poglavar Katoličke Crkve s 1,2 milijarde vernika iz Latinske Amerike.

Papa je debitovao na filmu prošle godine, kada je glumio sebe u dečijem avanturističkom filmu na engleskom "Beyond the Sun".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: