JDP: Odlazak Glogovca nenadoknadiv je gubitak za našu kulturu

Odlazak Nebojše Glogovca tragičan je i nenadoknadiv gubitak ne samo za srpsko pozorište, film i televiziju, nego i za kulturni i javni život čitavog našeg podneblja, saopštila je danas njegova matična kuća, Jugoslovensko dramsko pozorište.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Zoran Žestić
Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Iz JDP-a ističu da je Glogovac bio ne samo vodeći glumac svoje generacije, nego i jedan od najvećih u povesti srpskog glumišta, igrajući s podjednakim uspehom veliki klasični repertoar i savremene, generacijske uloge u predstavama i filmovima koji su snažno obeležili svoje vreme, ostajući u trajnom nasleđu budućih pokolenja.

Glogovac je preminuo danas u Beogradu u 49. godini, posle kratke i teške bolesti.

Za Radoslava Zelenovića nema dileme da je otišao jedan od najboljih glumaca u regionu.

"Napustio nas je vrhunski umetnik i predvodnik svoje generacije u stvaralačkim okvirima, rekao je danas Tanjugu dugogodišnji direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović, povodom smrti Nebojše Glogovca.

Zelenović je napomenuo da je poslednji put video Glogovca u okviru programa festivala u Paliću.

"Pitao sam se tada šta još može bolje da uradi tako talentovan glumac. Gledao sam ga u filmu Rajka Grlića 'Ustav Republike Hrvatske' gde je maestralno odigrao profesora istorije. Mnogo mi je teško. Znao sam da prognoze nisu dobre, ali sam se nadao da je mlad i da će se uzvući", kazao je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 34 idi na stranu