Kultni roman postaje serija, Kluni glumi i režira

Američki glumac Džordž Kluni biće režiser i glavni glumac u televizijskoj verziji romana "Kvaka-22" (Catch-22), saopštio je striming servis Hulu.

Kultura

Izvor: Beta

Ponedeljak, 15.01.2018.

09:18

Kultni roman postaje serija, Kluni glumi i režira
GettyImages

Kako se navodi, produkcija serije od šest epizoda, zasnovane na satiričnoj antiratnoj knjizi Džozefa Helera, počeće ove godine. Imena drugih glumaca u seriji nisu objavljena.

Kluni će igrati pukovnika Ketkarta u seriji koju će režirati sa svojim partnerom iz “Smoukhaus pikčersa” (Smokehouse Pictures) Grantom Heslovom. Smoukhaus je producent zajedno sa Paramaunt televizijom i firmom Anonimos kontent (Anonymous Content).

Roman iz 1961. govori o Džonu Josarijanu iz ratnog vazduhoplovstva tokom Drugog svetskog rata čiji su uporni napori da izbegne borbe osujećeni birokratskim pravilom kvaka-22, što je postao izraz za situaciju u kojoj ne može da se pobedi.

Film iz 1970. zasnovan na tom romanu režirao je Majk Nikols, a u glavnim ulogama su bili Alan Arkin kao Josarijan i Martin Balsam kao Katkart.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: