HRT skinuo još jedan nepodoban film

Hrvatska radio-televizija skinula je sa programa film "Ustav Republike Hrvatske" u kojem jednu od glavnih uloga igra Nebojša Glogovac, piše "Indeks".

Kultura

Izvor: index.hr

Petak, 12.01.2018.

14:25

HRT skinuo još jedan nepodoban film

Kako navode, time je nastavljeno "uklanjanje filmova na javnoj televiziji koji nisu po želji veterana i desničara".

Inače, ratni veterani i udovice poginulih veterana u četvrtak uveče protestovali su pred zgradom HRT-a zbog filma “Ministarstvo ljubavi” Pave Marinkovića.

“Indeks” piše da je HRT ipak odlučio da pusti taj film, ali u kasnonoćnom terminu.

Film Rajka Grlića "Ustav Republike Hrvatske" koji je dobio tridesetak inostranih i domaćih nagrada bio je predviđen za emitovanje 18. januara na HRT2.

"Priča o četvoro ljudi koji žive u istoj zgradi i zaziru jedni od drugih jer se razlikuju po imovinskom statusu, seksualnim navikama, nacionalnosti i veri, pa verovatno nikada ne bi međusobno prozborili da ih nesreća na to ne natera i učini da budu zavisni jedni od drugih. Mučno i bolno oni lagano počinju da se otvaraju i međusobno prepoznaju kao ljudi", stajalo je u najavi filma.

Glavni lik Vjekoslav Kralj, kojeg igra Nebojša Glogovac, jeste desničar proustaških tendencija koji mrzi Srbe, ali on je usput homoseksualac i oblači se kao žena.

"Indeks" navodi da će umesto tog filma gledaoci HRT-a moći da u četvrtak gledaju "apolitičnu komediju Dalibora Matanića ‘Majstori’".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: