Ništa od nominacija: Kako su holivudski skandali uticali na Zlatni globus

U vreme kada skandali o seksualnom uznemiravanju potresaju Holivud, nominacije za ovogodišnji Zlatni globus izostale su za nekoliko filmova i TV serija čiji su muški protagonisti među glavnim optuženima.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 07.01.2018.

17:15

Ništa od nominacija: Kako su holivudski skandali uticali na Zlatni globus
Foto: Gettyimages

Film "All the Money in the World" Ridlija Skota ima tri nominacije - za najboljeg sporednog glumca, reditelja i glumicu. Skot i filmski studio Soni doneli su odluku bez presedana da uklone Kevina Spejsija iz filma koji govori o otmici 16-godišnjeg Džona Pola Getija III, zbog čega su delovi filma ponovo snimani. Podsećamo, Spejsi je optužen za seksualno uznemiravanje na početku prošle godine, a ovaj potez je očigledno urodio plodom.

Serija "House of Cards" ove godine nije dobila nijednu nominaciju, za razliku od prethodnih, kada je imala osam nominacija. Spejsi je osvojio jedan Zlatni globus 2015. godine, a njegova koleginica Robin Rajt 2014. S obzirom na optužbe, Netfliks je saopštio da Spejsi neće glumiti u šestoj i poslednjoj sezoni ove serije.

Bez nominacija je prošla i komedija "Transparent" Džil Solovej, u kojoj glumi Džefri Tambor, koji je takođe optužen za seksualno zlostavljanje, iako je ranije imao sedam nominacija. Budućnost serije je nepoznata jer je Tamber izjavio da ne zna kako će se vratiti jer ga je nekoliko žena iz serije, među kojima je i Trejs Liset, optužilo za nepristojno ponašanje.

Film "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", u kojem majka traži pravdu za svoju silovanu ćerku, pohvaljen je zbog teme koju je obradio u vreme skandala sa Vajnstinom. Nagrađen je sa šest nominacija, među kojima su one za najbolju dramu i najbolju glumicu.

Iako je izbio skandal sa kreativnim direktorom Džonom Laseterom, animirani film "Coco" nominovan je za najbolji animirani film. Laseter je prošlog meseca saopštio da će uzeti šestomesečno odsustvo, nakon što je optužen za seksualno uznemiravanje.

Nominacije su većinom osvojile TV serije u kojima vodeću ulogu imaju žene koje se bore protiv seksualnog nasilja. Među njima su "Big Little Lies" - šest nominacija, "Handmaid's Tale" - dve nominacije, "13 Reasons Why" - jedna nominacija, "Glow", "The Deuce", i " The Marvelous Mrs. Maisel".

Svečano proglašenje pobednika biće održano 7. januara, a listu nominovanih možete da pogledate ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: