Objavljen trejler za TV seriju "Teror" Ridlija Skota

Nedavno je objavljen prvi trejler za TV seriju “Teror” Ridlija Skota zasnovanu na istoimenom romanu Dena Simonsa.

Kultura

Izvor: Dnevnik

Petak, 29.12.2017.

08:35

Objavljen trejler za TV seriju
Foto: YouTube Screenshot

Reč je o fikcionalizovanoj priči inspirisanoj misterioznim nestankom ekspedicije slavnog britanskog istraživača ser Džona Frenklina iz 1845. godine, čija je misija bila pronalaženje severozapadnog prolaza između Atlantika i Tihog okeana.

Svih 129 članova Frenklinove ekspedicije umrlo je nakon što su se brodovi “Teror” i “Ereb” našli zaglavljeni u ledu, a ovaj događaj smatra se najvećom katastrofom u istoriji Polarnog istraživanja. Olupina “Terora” otkrivena je na Arktiku prošle godine, čitavih 168 godina nakon nesreće.

Kao odgovor na pitanje šta se desilo u Severozapadnom prolazu 1845. godine, Simons nam u svom romanu “Teror” nudi zastrašujuću priču o sudbini mornara koji se suočavaju sa nezamislivom hladnoćom, višemesečnim mrakom, glađu, i – kao da sav taj užas već sam po sebi nije dovoljan – sa nepoznatom nemani iz leda.

Serija "Teror" imaće deset epizoda, a premijera se očekuje na kablovskoj mreži AMC 29. marta 2018. Izvor: dnevnik.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: