"The Last Jedi" među najbolje plasiranim filmovima prema ocenama na IMDB

Zapadna filmska produkcija dominira na internet-stranici IMDB i u 2017. godini, pa su najviše ocene posetilaca pripale filmovima iz tog dela sveta.

Izvor: Radiosarajevo.ba
Podeli
Foto: YouTube screenshot
Foto: YouTube screenshot

Na samom vrhu nalazi se "Dunkirk" režisera Kristofera Nolana - film o savezničkim snagama na obali Engleskog kanala u Drugom svetskom ratu.

Tu je i nastavak nekada kultnog filma "Blade Runner" Ridlija Skota, koji je sada režirao Denis Vilnev. Specijalni efekti prilično su doprineli popularnosti filma.

Malo iznenađenje predstavlja visoka ocena animiranog filma "Coco" Lija Unkriha. Reč je o muzičkoj priči s meksičkom tematikom.

Među najbolje plasiranim filmovima na IMDB nalazi se i "The Last Jedi" iz serijala "Star Wars".

Filmski kritičari upozoravaju na izostanak umetničkog, odnosno autorskog filma iz kruga visoko ocenjenih ostvarenja, kao i filmova van zapadnog filmskog prostora.

To se objašnjava nastavkom tretiranja filma kao “zabavne robe” i igranjem moćnih distributera na, uglavnom, lake teme koje opuštaju gledaoce ili veličaju zapadni, odnosno američki način života, što je već nekoliko decenija globalni trend, navode filmski portali.

Film/TV

Koliko je teško da balkanski film bude prepoznat u svetu?

Reditelj Stefan Komandarev srpskoj publici je poznat po filmu "Svet je veliki i spasenje je iza ugla", poetskoj "tornatoreovskoj" životnoj priči o mladiću Saši, po koga, posle pogibije roditelja u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, dolazi neobični deda da bi se sa njim na biciklu vratio u Bugarsku. U razgovoru za B92, podsećamo se najuspešnijeg bugarskog filma ikada i sa autorom govorimo o njegovom novom ostvarenju.

Film/TV utorak 23.01. 10:12 Komentara: 4

Ona je najplaćenija glumica u Holivudu

Prvi put se kao Crna udovica pojavila u "Iron Manu 2" 2010. godine, a od tada je ovu ulogu tumačila u još pet filmova o Avengersima. U istoj ulozi videćemo je i ovog leta, a Skarlet Johanson (33) nedavno je potpisala ugovor o samostalnom filmu o superjunakinji.

Film/TV nedelja 21.01. 19:45 Komentara: 23
strana 1 od 1487 idi na stranu