Zašto je jedna od najvećih zvezda 80-ih "preko noći" napustila glumu?

Glumačka legenda Rik Moranis sarađivala je sa nekim od najpoznatijih zvezda Holivuda, poput Stiva Martina, Sigurni Viver i Bila Marija.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 15.12.2017.

20:15

Zašto je jedna od najvećih zvezda 80-ih
Foto: YouTube screenshot

Moranis je glumio u nekim od najpopularnijih filmova 80-ih i 90-ih godina, poput "Isterivača duhova", "Male prodavnice užasa", "Draga, smanjio sam decu" i "Svemirske lopte". Ostvarenja u kojima se pojavljivao zarađivala su stotine miliona dolara.

Godine 1986, Moranis je upoznao En Belski, dizajnerku kostima. Par se venčao i dobio dvoje dece.

U vreme kada je Rikova karijera bila na vrhuncu, En je obolela od raka dojke. Umrla je 1997. godine, nakon duge bitke protiv ove opake bolesti. Imala je 35 godina.

S obzirom na to da su njihova deca još bila mala, Rik se u potpunosti posvetio odgajanju dece. Iako su svi mislili da je doneo nerazumnu odluku, Rik je bez trunke oklevanja napustio Holivud jer je smatrao da su njegova deca daleko važnija od snimanja filmova.

"Kada bi se moja deca vratila kući iz vrtića, dočekala bi ih svetla, muzika i divni mirisi iz kuhinje. Topao dom je ono što sam želeo da im pružim", rekao je.

"Shvatio sam da želim da budem kod kuće, sa svojom decom. Ne žalim apsolutno ni za čim. Moj život je divan", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: