"120 otkucaja u minuti" najbolji film na Merlinka festivalu

Dodelom nagrada za najbolji igrani film, nastupom Sonje Sajzor i projekcijom dokumentarnog filma "Grejs Džons" Sofi Fajns, sinoć je u Domu omladine Beograd završen deveti Medjunarodni festival LGBT filma "Merlinka".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: YouTube screenshot
Foto: YouTube screenshot

Ostvarenje "120 otkucaja u minuti" Robena Kampilja proglašeno je za najbolji igrani film sa LGBT tematikom prikazan na svim filmskim festivalima u Srbiji.

Pored nagrađenog ostavrenja, u užem uzboru su bili filmovi "Mizandristkinje" Brusa LaBrusa prikazan na Merlinka festivalu i "Vojnici, priče iz Ferentarija" Ivane Mladenović, prikazan na Festivalu autorskog filma.

U uži izbor za Godišnju nagradu za najbolji dokumentarni kvir film ušli su "Kiki" prikazan na "Beldoksu", "Čavela" prikazan na "Slobodnoj zoni" i "Kvirkor: Kako pankovati revoluciju" prikazan na "Merlinka" festivalu.

Nagrađeno je ostvarenje "Kvirkor: Kako pankovati revoluciju".

O nagradama je odlučivao žiri koji čine Dragan Jovićević, Lazara Marinković, Zoran Janković, Đorđe Bajić i Dunja Nešović.

Posle proglašenja najboljih filmova festivala prikazan je dokumentarni film "Grejs Džons" Sofi Fajns, inače sestre Rejfa Fajnsa, o ikoni pop muzike 80-ih i 90-ih godina.

Film/TV

Spilberg otkrio detalje o novom nastavku Indijana Džonsa

Prošlog vikenda u Londonu su dodeljene "Rakuten TV Empire" nagrade, koje britanski časopis Empire dodeljuje najuspešnijim filmovima u proteklih 12 meseci. Reditelj Stiven Spilberg osvojio je nagradu "Legend of Our Lifetime", a u govoru prlikom dodele otkrio je kada će početi rad na novom filmu o Indijani Džonsu.

Film/TV utorak 20.03. 20:45 Komentara: 23

Srpski film "Zlogonje" nagrađen u Torontu

U Torontu je održano dvadeseto izdanje festivala TIFF Kids (Toronto International Film Festival Kids), a u zvaničnom takmičarskom programu našao se i novi srpski film "Zlogonje", reditelja Raška Miljkovića koji je osvojio jednu od festivalskih nagrada.

Film/TV utorak 20.03. 08:30 Komentara: 2
strana 1 od 1508 idi na stranu