Sofi Fajns zatvara deveti Merlinka festival

Dodelom nagrada za najbolji igrani, dokumentarni i kratki film, nastupom Sonje Sajzor i projekcijom dokumentarnog filma "Grejs Džons" Sofi Fajns, večeras se u Domu omladine Beograd završava deveti Međunarodni festival LGBT filma "Merlinka".

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.12.2017.

10:35

Sofi Fajns zatvara deveti Merlinka festival

"Merlinka" festival će drugi put dodeliti godišnje nagrade za najbolji igrani i dokumentarni film za koje se uzimaju u obzir svi filmovi LGBT tematike koji su prikazani na filmskim festivalima u Srbiji.

U uži izbor za Godišnju nagradu za najbolji okvir film ušli su "120 otkucaja u minuti“ Robena Kampilja, "Mizandristkinje" Brusa LaBrusa, oba prikazana na "Merlinka" festivalu i "Vojnici, priče iz Ferentarija" Ivane Mladenović, prikazan na Festivalu autorskog filma.

U uži izbor za Godišnju nagradu za najbolji dokumentarni kvir film ušli su "Kiki“ prikazan na "Beldoksu", "Čavela" prikazan na "Slobodnoj zoni" i "Kvirkor: Kako pankovati revoluciju" prikazan na "Merlinka" festivalu.

O nagradama odlučuje žiri koji čine Dragan Jovićević, Lazara Marinković, Zoran Janković, DJordje Bajić i Dunja Nešović.

Žiri u sastavu Dimitrije Vojnov, Verner Borkes i Barbara Rojmiler takodje će saopštiti svoje odluke vezane za najbolje kratke filmove, koji su prikazani u okviru festivala na Maratonu kratkog filma.

U okviru svečane ceremonije zatvaranja festivala nastupiće Sonja Sajzor i Kosta Jovanović koji čine dvojac "Ensh", a na kraju će biti prikazan dokumentarni film Sofi Fajns (sestre Rejfa Fajnsa) "Grejs Džons" o ikoni pop muzike 80-ih i 90-ih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: