Saudijska Arabija otvara bioskope posle 35 godina

Saudijska Arabija dozvoliće otvaranje javnih bioskopa, a prvi će najverovatnije biti otvoreni u martu 2018. godine, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja te zemlje.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.12.2017.

10:20

Saudijska Arabija otvara bioskope posle 35 godina
Thinkstock

"Kao industrijski regulator, Generalna komisija za audio-vizuelne medije započela je proces licenciranja bioskopa u Kraljevstvu", izjavio je ministar kulture te zemlje Saleh Alauad u saopštenju, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, očekuje se da prvi bioskopi budu otvoreni u martu 2018. godine.

U Saudijskoj Arabiji bioskopi su zatvoreni osamdesetih godina, tokom talasa ultrakonzervatizma u zemlji, prenosi AP uz konstataciju da će to biti prvi bioskopi koji se otvaraju posle više od 35 godina.

Kako se navodi, prestolonaslednik Muhamed bin Salman nastoji da se država više "društveno otvori", što podrazumeva ukidanje zabrane ženama da voze, da se održavaju koncerti i druge vrste zabave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: