"Legenda o Kolovratu" postaje najgledaniji ruski film svih vremena / VIDEO

"Legenda o Kolovratu" preti da postane najgledaniji film u istoriji ruske kinematografije, a početak bioskopskog prikazivanja u Rusiji nadmašio je "Vikinga".

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.12.2017.

18:55

Prinscreen YouTube/Central Partnership

"Film je baziran na priči o uništenju Rjazana o kojoj su podeljena mišljenja u različitim istorijskim izvorima i legendama. Zato se nismo fokusirali na istorijske detalje, već smo na osnovu poznatih činjenica stvorili epski svet, ističući osećanja i iskustva ljudi koja čine razliku između običnog čoveka i heroja, kakav je bio Kolovrat", kaže jedan od dvojice reditelja Džanik Fajziv, srpskoj publici poznat po filmu "Turski gambit".

To je, kako ističe, priča o hrabrosti, izdržljivosti i požrtvovanosti jednog heroja nacije. U 13. veku mongolske ratne horde i njihov vođa Batu Kan kontrolisali su većinu sveta. Kako su se kretali ka Evropi, Mongoli su napadali preostale ruske kneževine koje su im se našle na putu.

Ipak, njihove planove kvari taj mali odred snažnih junaka na čelu sa misterioznim hrabrim ratnikom. Budžet filma od blizu 16 miliona dolara iskorišćen je za što verniji prikaz ovog jedinstvenog poduhvata u istoriji čovečanstva.

Najmodernije tehnološki unapređene kamere omogućavale su snimanje i do 2000 slika u sekundi, a uz najnovije specijalne efekte na kojima je radilo preko 450 stručnjaka, dočarane su jedinstvene scene borbe između ruskih vitezova i mongolskih Tatara.

Upravo zbog toga i ne čudi da je više od 80 zemalja i pre premijere otkupilo prava za ovaj film.

Film, koji su režirali Fajziv i debitant Ivan Ssurkhovetski, u srpske bioskope stiže 4. januara, a glavne uloge tumače Ilja Malakov, Aleksej Serebrjakov, Aleksandr Ilin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: