"Legenda o Kolovratu" postaje najgledaniji ruski film svih vremena / VIDEO

"Legenda o Kolovratu" preti da postane najgledaniji film u istoriji ruske kinematografije, a početak bioskopskog prikazivanja u Rusiji nadmašio je "Vikinga".

Izvor: Tanjug
Podeli
Prinscreen YouTube/Central Partnership
Prinscreen YouTube/Central Partnership

"Film je baziran na priči o uništenju Rjazana o kojoj su podeljena mišljenja u različitim istorijskim izvorima i legendama. Zato se nismo fokusirali na istorijske detalje, već smo na osnovu poznatih činjenica stvorili epski svet, ističući osećanja i iskustva ljudi koja čine razliku između običnog čoveka i heroja, kakav je bio Kolovrat", kaže jedan od dvojice reditelja Džanik Fajziv, srpskoj publici poznat po filmu "Turski gambit".

To je, kako ističe, priča o hrabrosti, izdržljivosti i požrtvovanosti jednog heroja nacije. U 13. veku mongolske ratne horde i njihov vođa Batu Kan kontrolisali su većinu sveta. Kako su se kretali ka Evropi, Mongoli su napadali preostale ruske kneževine koje su im se našle na putu.

Ipak, njihove planove kvari taj mali odred snažnih junaka na čelu sa misterioznim hrabrim ratnikom.

Budžet filma od blizu 16 miliona dolara iskorišćen je za što verniji prikaz ovog jedinstvenog poduhvata u istoriji čovečanstva.

Najmodernije tehnološki unapređene kamere omogućavale su snimanje i do 2000 slika u sekundi, a uz najnovije specijalne efekte na kojima je radilo preko 450 stručnjaka, dočarane su jedinstvene scene borbe između ruskih vitezova i mongolskih Tatara.

Upravo zbog toga i ne čudi da je više od 80 zemalja i pre premijere otkupilo prava za ovaj film.

Film, koji su režirali Fajziv i debitant Ivan Ssurkhovetski, u srpske bioskope stiže 4. januara, a glavne uloge tumače Ilja Malakov, Aleksej Serebrjakov, Aleksandr Ilin.

strana 1 od 30 idi na stranu