Peaky Blinders: Počinje 4. sezona jedne od najboljih britanskih serija

“Peaky Blinders“ je trenutno najpoznatiji proizvod BBC-ja na svetu, a svi su uzbuđeni zbog večerašnjeg početka 4. sezone. Svako ko je gledao seriju, toplo će je preporučiti, stoga nikad nije kasno da počnete.

Izvor: B92
Podeli
foto: screenshot
foto: screenshot

Snimana u Liverpulu i Mančesteru, serija prikazuje Birmingem nedugo nakon završetka Prvog svetskog rata, a bez namere da se umiljava gledaocu industrijska i rustična scenografija ubrzo postaje i neobično glamurozna.

“Amerikanci su srećni kada priču sa ulice pretvore u mitologiju. Britanci to do sada nisu radili“, kaže Stiven Najt, kreator serije.

“Želeli smo da napravimo seriju koja će prikazati i radničku klasu, a to nije uvek glamurozno. Uspeli smo da uđemo u ring sa velikim projektima, a takmičili smo se sa daleko manjim budžetom“, kaže za „San“ Kilijan Marfi koji tumači ulogu Tomasa Šelbija.

Iako možda niste gledali seriju sigurno vam je poznata barem neka scena u kojoj gomila lepo obučenih muškaraca rade užasne stvari u skupim odelima i „modernim“ frizurama.

“U to vreme su se takve frizure nosile kako bi se izbegle zaraze, a danas su zaista u modi. Odela su slika klasičnog glamura. Ipak, moj omiljeni deo Tomijevog stajlinga je nisko nošena kapa sa žiletom“, kaže Kilijan.

Svi koji su gledali seriju složiće se da je retka epizoda u kojoj neko ne bude pretučen ili upucan. Ali, ni to nije fokus serije, niti je nasilje nametljivo.

“Tuče nisu koreografija u kojoj mi treba da izgledamo kao mačo muškarci. Kad se tuku likovi su ružni, krvavi i užasni. To su posledice njihovog života“, kaže Marfi.

I u četvrtoj sezoni serije “Peaky Blinders“ očekuju se gostovanja velikih imena – u prethodnoj sezoni to su bili Sem Nil, Pedi Konsidine i Tom Hardi, ekscentrični lider jevrejskog klana. U novoj ćemo i dalje gledati Toma Hardija, Ejdena Žilijena, ali Edrijena Brodija, koji će glumiti mafijaškog dona koji dolazi čak iz Njujorka u Birmingem da ubije pripadnike Šelbi klana.

“On je potpuno drugačiji nivo neprijatelja u seriji. U svakoj sezoni dobijate glumce visokog kalibra jer je scenario jako dobar. A takvi glumci ne biraju bilo kakve projekte“, kaže Kilijan.

Iako je serija postavljena u dvadesete godine prošlog veka, prati je moderna muzika, pa je tako lista izvođača kojima je čast bila da muzički pokriju seriju poduža: Radiohead, PJ Harvi, Dejvid Bovi, Igi Pop...

“Obožavam muziku. Kada je PJ Harvi radila sa producentima temu ’Flood’ stvorili su neverovatnu muziku. Tu je i tema ’Red Right Hand’ koja je neverovatna“, kaže Marfi koji dodaje da iako niste gledali seriju trebalo bi bar da preslušate sountrack.

Četvrta sezona jedne od najgledanijih britanskih serija u istoriji „Peaky Blinders“ počinje večeras na BBC-ju i Netflix-u.

Film/TV

"Otac me nikada nije gledao iz protesta što sam postao glumac"

Iako ga više ne slavimo, 29.novembar nam je ostao urezan u pamćenju kao Dan Republike. Jedan od najpoznatijih umetnika sa prostora bivše Juge svakako je Rade Šerbedžija, koji ističe kako je u Jugoslaviji bio srećan. U intervjuu za "150 minuta" priča o ljubavi, deci, ulogama i nastavku autobiografije.

Film/TV sreda 29.11. 16:27 Komentara: 4

Stara igra, novi svet i nova pravila: "Džumandži: Dobrodošli u džunglu"

Film "Džumandži: Dobrodošli u džunglu" stiže u domaće bioskope 28. decembra, a do tada pogledajte ovaj kratki video o snimanju nastavka kultne avanture i vidite na koji način su Dvejn Džonson i ekipa filma odali počast preminulom, originalnom junaku, Robinu Vilijamsu i Džumandži svetu koji je iza sebe ostavio, kao i zašto će ovo biti najbolji porodični film ove zime.

Film/TV sreda 29.11. 14:07 Komentara: 5
strana 1 od 35 idi na stranu