Festival američkog nezavisnog filma u Domu omladine

Projekcijom filma "Kejti kaže zbogom" večeras će u Domu omladine Beograda biti otvoren Festival američkog nezavisnog filma "IndieBelgrade 2017. ". Reditelj Vejn Roberts razgovaraće sa publikom nakon projekcije filma.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 28.09.2017.

12:54

Festival američkog nezavisnog filma u Domu omladine

Prikazana u Torontu i Roterdamu, ova sugestivna drama o sedamnaestogodišnjoj prostitutki iz malog šoferskog svratišta u Arizoni, otkriva nam u glavnoj ulozi novu Spilbergovu muzu Oliviju Kuk.

Reditelj Vejn Roberts je upravo završio snimanje novog filma sa Džoni Depom, tako da će put od nezavisnog filma prema Holivudu, biti tema njegove majstorske radionice za studente, ljubitelje filma i sve zainteresovane, u subotu od 12h u Velikoj sali DOB. Učešće na radionici je besplatno, prethodno prijavljivanje nije potrebno.

Drugog dana festivala, 29. septembra, publika će imati ekskluzivnu priliku da po prvi put u Beogradu vidi hipnotički dokumentarac "Dejvid Linč-Umetnički život", premijerno prikazan u Veneciji, u kome veliki autor sugestivno pripoveda o svom detinjstvu, fantazmagorijama i umetničkom sazrevanju.

Posveta Linču biće upotpunjena projekcijom filma "Buđenje litl" , Monike Demeš, horora čiji je umetnički supervizor upravo ovaj veliki reditelj.

Snimljen u Ajovi, ovaj "linčovski" crno-beli rimejk Drakule, nas "plaši onim za čim žudimo".
U subotu, 31. septembra od 19 časova za one "indie" fanove koji ne mogu bez njujorške atmosfere, biće prikazana romantična komedija "Lora usvaja macu" Majkla Ferela o nemogućim ljubavima jedne ambiciozne spisateljice.

Publika će imati prilike da pogleda i pobednika festivala u Los Anđelesu film "Čovek iz Rina", Dejva Bojla koji je pun atmosfere sa već tradicionalnim japanskim likovima. Radnja prati krimi spisateljicu u epicentru misterije oko jednog stvarnog ubistva u San Francisku.

Poslednji dan 3. Festivala nezavisnog američkog filma obeležiće projekcije filma "Priče iz zapadne Virdžinije" Prestona Pitersona i Džejsona Boeša , koji postavlja pitanja moralnog integriteta sredine u pozadini jednog zločina u malom gradu.

Posle toga sledi projekcija trilera sa lirskom notom "Prazan metak" Erika Risea snimljen u pustinji oko Las Vegasa.

U filmu koji će nam otkriti šta je najveća noćna mora jednog kockara, glumi još jedan dobar poznanik našeg festivala, akciona zvezda nezavisnog filma, Džon Ti Vuds.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: