"Burek" otvara Filmski festival Divan u Rumuniji

Film "Burek" u režiji Vladana Nikolića, otvoriće 8. Filmski festival "Divan", koji će biti održan od 18. do 20. avgusta u gradu Krajova i od 21. do 26. avgusta u Kulturnom centru luke Cetate u Rumuniji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot

U pitanju je jedini rumunski festival posvećen balkanskom filmu i kulinarstvu.

Dok je prošlogodišnje izdanje festivala bilo posvećeno urbanim pričama sa Blakana, tema ovogodišnjeg "Divan" festivala je ljubav, pa otuda i slogan "Balkan love".

Program festivala obuhvata 18 dugometražnih igranih filmova, od kojih će 15 imati nacionalne premijere, i 20 kratkometražnih filmova.

Film "Burek" će, kako je najavio distributer MegaKom film", otvoriti i zatvoriti festival.

"Burek" je komedija koja govori o ekonomskoj krizi.

Na originalan i duhovit način glumci iz Grčke, Srbije, Amerike i sa Kipra, kroz priču predstavljaju svako svoj narod, što i čini srž ovog filma.

U svemu tome, svako od tih likova upoznaje nekog novog ko mu menja život, a upoznaju se na porciji bureka.

Režiju i scenario potpisuje Vladan Nikolić, poznat po ostvarenju "Tamo i ovde", a pored domaćih glumaca Branislava i Sergeja Trifunovića, u filmu igra i međunarodna ekipa u kojoj su Vilijam Liroj, Katerina Misihroni, Džejson Grečanik i Jorgos Nanuris.

Film/TV

Kampiljo: Uplašile su me reakcije ljudi na moj fim

Političari u Francuskoj 1992. godine ništa nisu činili da zaustave epidemiju side i mnogi moji gej prijatelji, zatvorenici, prostitutke...umirali su ostavljeni od svih, kazao je Tanjugu Roben Kampiljo francuski reditelj i ovogodišnji dobitnik Gran prija Kanskog festivala, pre projekcije njegovog filma "120 otkucaja u minutu" sinoć u Domu omladine Beograda.

Film/TV nedelja 10.12. 08:45 Komentara: 0
strana 1 od 1476 idi na stranu