Anđelina Džoli: Istrgli su moje reči iz konteksta

Anđelina Džoli je žestoko kritikovana zbog načina na koji je vodila audiciju za film "First They Killed My Father" u Kambodži, ali ona kaže da je magazin u kom je ta priča objavljena, njene reči izvukao iz konteksta.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.07.2017.

10:06

Anđelina Džoli: Istrgli su moje reči iz konteksta
Foto: Gettyimages

Rediteljka je navodno ispričala za "Veniti fer" da je za glavnu ulogu želela dete koje je imalo težak život i zato obilazila sirotišta, cirkuse i škole u barakama u potrazi za kandidatima.

Odabrani su morali da polože test u kom su dobijali novac i zadatak da ispričaju na šta bi ga potrošili. Odmah potom im je novac oduziman.

"Srej Moč (devojčica koja je odabrana za ulogu) bila je jedino dete koje je dugo, dugo gledalo u novac. Kad je trebalo da ga vrati, bila je preplavljena emocijama. Setila se svega", rekla je Anđelina Džoli.

Kroz suze je dodala: "Kad su je pitali za šta joj je trebao novac, rekla je da joj je deda umro, a nisu imali dovoljno novca za finu sahranu".

Korisnici interneta su besno reagovali na ovaj intervju i Džolijevu nazvali "surovom", a njen kasting "šokantnim i poremećenim".

Međutim, rediteljka u zvaničnom saopštenju sada kaže da nisu koristili pravi novac i da su koristili takvu audiciju, zato što je to zapravo scena iz filma.

Hafington post je objavio da su deca bila upoznata s tim da je reč o scenariju i da su uz njih na setu bili roditelji ili staratelji, kao i lekari i terapeuti.

"Poštovane su sve mere bezbednosti, komfora i blagostanja dece u filmu, počevši od audicija, preko produkcije do danas", napisala je Anđelina Džoli u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: