Reditelj filma "Goran": Sneg nam je padao kao naručen

"U jednom trenutku ostali smo zatvoreni 24 sata u Planinarskom domu u Gorskom Kotaru za vreme snimanja filma jer nam je sneg padao kao naručen", ispričao je hrvatski glumac Filip Križan nakon novinarske projekcije filma "Goran" u okviru programa Pulskog filmskog festivala.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Ostvarenje "Goran" režirao je Nevio Marasović jedan od najtalentovanijih filmskih reditelja u Hrvatskoj i po atmosferi najviše podseća na američku tv seriju "Fargo".

Križan je napomenuo da mu je Marasović poslao scenario filma koji mu se jako dopao.

"Nakon toga mi je ispričao ko će sve igrati u filmu 'Goran' i nisam se puno razmišljao da li da prihvatim ulogu. Moj lik kojeg sam oživeo u filmu 'Goran' je klasičan autsajder kojidolazi u svet koji je već zagrađen. Pristupili smo probama drugačije nego što je to običaj u procesu snimanja filma. Neke stvari smo čuvali za samo snimanje", kazao je Križan.

Film "Goran" je dobio pregršt nagrada na svetskim festivalima, a u njemu igraju osim Križana i Nataša Janjić, Janko Popović Volarić... Ostvarenje "Goran" biće prikazano večeras u Pulskoj Areni u okviru Glavnog programa festivala.

Film/TV

Filmovi Soni studija ekskluzivno na Festu 2018

Filmski naslovi Advokat, Jahač, Putovanje života i trenutno najatraktivniji naslov Skrivena ljubav koji nam stižu iz holivudskog studija Soni na ovogodišnjem međunarodnom festivalu FEST 2018 imaće svoje premijerne i jedine projekcije jer se ovi filmovi neće naći na repertoaru domaćih bioskopa po završenom festivalu.

Film/TV četvrtak 22.02. 13:10 Komentara: 0

Sutra počinje 46. Fest

Međunarodni filmski festival - Fest, 46. po redu, počinje sutra, a do 4. marta biće prikazano 116 filmova u 12 bioskopskih sala širom Beograda.

Film/TV četvrtak 22.02. 11:50 Komentara: 0
strana 1 od 1497 idi na stranu