Dejvid Linč: Više nikada neću snimiti film

Američki režiser Dejvid Linč, autor filmskih hitova “Blue Velvet”, “Eraserhead“ i “Mulholland Drive”, izjavio je za The Sydney Morning Herald da više neće snimati filmove, prenosi Independent.

Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

“Stvari su se mnogo promenile. Veliki broj filmova koji mogu da se smatraju kvalitetnim nije uspeo da ostvari solidnu zaradu na bioskopskim blagajnama, a filmovi koji su se pokazali uspešnim nisu ono što bih želeo da radim”, rekao je režiser.

Na pitanje da li je njegovo najskorije najveće ostvarenje - “Inland Empire” iz 2006. godine - ujedno i njegov poslednji film, Linč je odgovorio “Da, jeste”.

Srećom, ljubitelji opusa slavnog režisera moći će da uživaju u nastavku serije “Twin Peaks” , koja se 21. maja vraća se na male ekrane, nakon 26 godina pauze.

Režiser se takođe pojavljuje u novom dokumentarcu “David Lynch: The Art Life“, koji će u bioskopima premijerno biti prikazan 14. jula.

Film/TV

Drugi festival "Dok'n'Ritam" u DKSG

Drugi Festival muzičkog dokumentarnog filma "Dok'n'Ritam" počinje sutra u Domu kulture "Studentski grad". Takmičarski program čine međunarodna i domaća selekcija, a specijalni program će obuhvatiti revijalne filmove, koncerte, tribine, razgovore o muzičkim knjigama i predstavljanje dokumentaraca u nastanku.

Film/TV sreda 31.05. 19:00 Komentara: 0

Ruben Ostlund: Iznenađenje

Zlatna palma za najbolji film ove godine pripala je švedskom reditelju Rubenu Ostlundu za njegovo ostvarenje "Kvadrat" ili "Trg", budući da naslov nosi dvostruko značenje engleske reči - The Square.

Film/TV utorak 30.05. 13:56 Komentara: 0

Pirati sa Kariba ostvarili najveću vikend zaradu u SAD

Najveću zaradu na osnovu prodaje ulaznica u SAD i Kanadi tokom vikenda imao je film "Pirati s Kariba: Mrtvi ljudi ne pričaju priče" (Pirates of the Caribbean: Dead men tell no tales), dok je komedija Dvejna Džonsona "Čuvari plaže" (Baywatch) ostvarila neočekivano loš rezultat.

Film/TV ponedeljak 29.05. 08:19 Komentara: 7
strana 1 od 41 idi na stranu