"Američka draga": O mladima koji nemaju šta da izgube

Filmski naslov, koji je Indiwire ocenio kao „Moćno ostvarenje“, u režiji britanske rediteljke Andree Arnold, poznate po filmu Akvarijum (2009), govori o buntovnim tinejdžerima u potrazi za imaginarnom slobodom.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 29.03.2017.

12:59

Foto: Promo

Putujući po SAD grupa od osam momaka i devojaka prodaje časopise od vrata do vrata. Star (Sasha Lane), devojka koja se pridružuje grupi i ne sanja da se upustila u vrtlog svakodnevnih žurki, probleme sa zakonom i veliku ljubav koja će joj se desiti sa mladim i još luđim Džejkom (Shia LaBeouf).

Srećni i bezbrižni, žele sami sebi da pokažu da budućnost ne postoji i jedini put kojim idu je „sada i ovde“. Sigurno je da je komentar „Twitcha“ koji kaže da je ovo optimističan i prelep film za ovu generaciju, pun pogodak. Njihovo uživanje u slobodi i malim stvarima je zapravo ono što svi želimo – da budemo slobodni. Rediteljka Arnold je svojim autorskim radom htela da ukaže na neiskustvo, ne samo jedne grupe, nego svih mladih ljudi širom sveta i pokaže im da sreću čine male stvari.

„Američka draga“ nudi podsticaj za sigurnu odluku da živimo svoje snove, budemo srećni i radimo ono što je u tom trenutku najbolje za nas.

Film Andree Arnold na redovne repertoare nam dolazi 30. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: