Štrumpfovi, UNICEF i UN za srećniji svet

Štrumpfovi, koji su među najpoznatijim i najpopularnijim animiranim likovima svih vremena, ponovno nam stižu na velika platna u filmu "Štrumpfovi: Skriveno selo" koji će se u domaćim bioskopima prikazivati od 30. marta.

Podeli

Naši omiljeni animirani junaci ove će godine udružiti snage s UNICEF-om i Fondacijom Ujedinjenih Nacija kako bi uticali na decu, mlade i njihove porodice da se uključe u stvaranje srećnijeg, mirnijeg, ravnopravnijeg i zdravijeg sveta.

Čak ni oni najoptimističniji nisu mogli da predvide da će 2011. godine prvi nastavak jednostavno nazvan „Štrumpfovi“ biti toliko gledan. Tim rezultatom „Štrumpfovi“ su postali ubedljivo najgledaniji film te godine. Dve godine kasnije, „Štrumpfovi 2“su napravili još bolji rezultat, jer su svi želeli da ih vide u novim avanturama. Ne treba ni spominjati da su i tada naši omiljeni filmski junaci zauzeli prvo mesto kada su najgledaniji filmovi godine u pitanju.

Upravo zbog svoje velike popularnosti, Štrumpfovi su se odlučiti pridružiti kampanji “Mali Štrumpfovi, Veliki Ciljevi” “Prava poruka ove kampanje je da svako od nas može da napravi promenu, bez obzira jesmo li veliki ili mali. Podrška Ujedinjenim Nacijama i nastavak dugogodišnje saradnje sa UNICEF-om čast je i privilegija”, izjavila je Veronika Kliford, ćerka kreatora Štrumpfova, Peja.

Finale kampanje očekuje se povodom Međunarodnog dana sreće, koji se obeležava 20. marta, a tim će se povodom, dan ranije, 19. Marta u Beogradu održati svečana premijera u bioskopu Cineplexx Delta City.

Za razliku od svojih prethodnika, ŠTRUMPFOVI: SKRIVENO SELO u potpunosti je animirani film. Kao i svi animirani filmovi poslednjih deset godina i ovaj ćemo u domaćim bioskopima moći da gledamo u sinhronizovanoj verziji u režiji Dragana Vujića Vujketa, a neki od domaćih glumaca koji su pozajmili svoje glasove omiljenim junacima su: Tamara Aleksić, Slobodan Boda Ninković, Anđela Jovanović, Bojan Perić, Anđelka Prpić, Srđan Timarov, Iva Stefanović, Đorđe Stojković i mnogi drugi. Ovoga puta su se mnoge ličnosti iz javnog života, kojima gluma nije primarno zanimanje, poput Sandre Perović ,Vladimira Jelića , Saše Plaćevića – Dr Feelgooda, Milana Gromilića , Inspektora Blaže i Milana Inića Yasserstaina odazvale na poziv distributerske kuće Con film i takođe svojim glasovima oplemenili domaću verziju filma.

Animirani hit "Štrumpfovi: Skriveno selo" moći ćete da pogledate na ekskluzivnim projekcijama od 25. marta, a na redovnom repertoaru svih bioskopa će se naći od 30 marta.

Film/TV

Kjubrik na bis u Jugoslovenskoj kinoteci

Zbog velikog interesovanja publike, Jugoslovenska kinoteka ponavlja ciklus filmova Stenlija Kjubrika, ovaj put u novoj zgradi u Uzun Mirkovoj. Izbor filmova kultnog reditelja na repertoaru je od 1. do 5. aprila, u Svečanoj sali Kinoteke.

Film/TV petak 31.03. 11:47 Komentara: 2
strana 1 od 44 idi na stranu