Kako se ovogodišnja dodela Oskara pretvorila u "cirkus"

Ovogodišnju dodelu Oskara obeležila je zabuna do koje je došlo kada su Fej Danavej i Voren Biti za najbolji film proglasili "La La Land".

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug / Chris Pizzello/Invision/AP
Tanjug / Chris Pizzello/Invision/AP

Oskar izmakao filmu "La La Land": Nagrada za "Mesečinu"

Agencije ističu da je ovo prvi put da neko napravi tako veliku grešku na najvećoj američkoj dodeli filmskih nagrada.

Greška je ubrzo ispravljena i nagrada je uručena pravom dobitniku, filmu "Moonlight", ali ekipa mjuzikla "La La Land" već je bila izašla na scenu i primala čestitke, a producenti Džordan Horovic i Mark Plet održali su govore zahvaljujući na nagradi.

Dok je Plet govorio, na sceni se moglo videti komešanje i šaputanje. Kada je treći producent Fred Berger počeo govor, pogledao je iza sebe i rekao: "Uzgred, izgubili smo".

Horovic je odmah potom ponovo uzeo mikrofon i saopštio da je napravljena greška.

"Moonlight' je pobedio kao najbolji film. Ovo nije šala", rekao je Horovic i pozvao protagoniste tog filma da dođu na scenu i uzmu nagradu.

Na scenu se zatim vratio glumac Voren Biti, koji je s koleginicom Fej Danavej proglasio pobednika u toj kategoriji, i objasnio nastalu grešku.

Kada je otvorio koverat na kojem je trebalo da piše ime dobitnika, Biti se, kako je rekao, zbunio jer je na kartici pisalo "Ema Stoun, La La Land", koja je osvojila Oskara u prethodnoj kategoriji za najbolju glumicu u glavnoj ulozi.

Biti je zastao pre nego što je pročitao ime dobitnika, ponovo pogledao u koverat da proveri ima li još neka kartica, a zatim zbunjeno pogledao u Fej Danavej i pokazao joj karticu.

Ona je, pogledavši karticu, rekla "La La Land", verovatno pretpostavivši da je ime glumice greškom napisano, ali da je ime filma tačno.

Na fotografijama sa ceremonije može se videti da je Biti u rukama držao koverat na kojem je pisalo "glumica u glavnoj ulozi". Nije jasno kako je Biti dobio pogrešan koverat.

Kuća koja pruža poslovno-savetodavne usluge u vezi s dodelom Oskara, Prajsvoterhaus Kupers, uputila je izvinjenje zbog greške.

"Upućujemo iskreno izvinjenje ekipama filmova 'Moonlight', 'La La Land', Vorenu Bitiju, Fej Danavej i gledaocima ceremonije Oskara zbog greške prilikom objavljivanja nagrade za najbolji film", navodi se u saopštenju.

Prajsvoterhaus Kupers sprovodi istragu o tome kako je došlo do zabune.

Haos nastao na kraju ceremonije postao je jedan od najnezaboravnijih momenata u istoriji Oskara, daleko čudniji nego kada je goli muškarac istrčao na scenu na dodeli nagrade 1974. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 40 idi na stranu