Počeo Festival slovačkog filma

Projekcijom dokumentarnog filma "Kako se kuvala istorija" reditelja Petra Kerekeša večeras je u Beogradu otvoren Festival slovačkog filma, koji se održava pod pokroviteljstvom slovačkog predsedavanja u Savetu Evropske unije.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.09.2016.

08:55

Počeo Festival slovačkog filma
Iz filma Kako se kuvala istorija (Foto: YouTube Screenshot)

Festival je otvorila ambasadorka Slovačke u Beogradu Dagmar Repčekova koja se organizatorima zahvalila na mogućnosti da se kultni filmovi slovačke kinematografije predstave na festivalu.

"Ovo je vreme za opuštanje i uživanje u filmovima", rekla je Repčekova.

Na Festivalu, koji će trajati do 2. oktobra biće prikazani filmovi iz takozvanog "zlatnog fonda" slovačke kinematografije, poput filmova "Ptičice, siročići i ludaci" Juraja Jakubiska, "Ja volim, ti voliš", "Bokser i smrt" i mnogi drugi.

Osim u EU info centru, koji je i organizator Festivala, filmovi će biti prikazani u Domu kulture Studentski grad, na Filološkom fakultetu u Beogradu, ali i u osnovnim školama u Kovačici i Padini i pozorištu u Staroj Pazovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: