Dodeljene nagrade PAFF festivala

Večeras je u Dvorani Kulturnog centra Pančeva, svečanom ceremonijom dodele nagrada završen treći Film Festival - PAFF, internacionalni takmičarski festival autorskog dugometražnog i kratkog filma, koji se održavao na više lokacija u Pančevu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Takmičarski filmski program ovogodišnjeg PAFF-a odvijao se u okviru dve selekcije: „Svetionici„ i „Rani radovi”. Nagradu Svetionik za najbolji film dobio je film „Eldorado XXI” Salome Lamas, za „formalno radikalan portret ekstremne tegobe koji kontinuirano ukazuje i problematizuje svoju autsajdersku poziciju”.

Posebno priznanje žirija dobio je film Ane Rusilon „Ja sam narod”, za „intiman pristup i precizan rediteljski postupak koji uspeva da kreaira prostor za svoje protagoniste, kako bi se uhvatili u koštac sa istorijom i reflektovali je dok se odvija pred njihovim očima”. Nagrada Dimnjak, za najbolji kratki film dodeljena je filmu „Deset blokova dalje” Mikija Polonskog, navodi se u saopštenju organizatora festivala.

Žiri je nagradio i filmove: „Park” Rande Maroufi za najbolju režiju, „Tranzicija” za najbolju montažu - Jelena Maksimović, „Bela ptica” za najboljeg direktora fotografije - Ivan Marković, „Pod suncem” za najbolji scenario - Qiu Yang, „Lisica” za najboljeg glumca - Nikos Zegkinoglou i „Anna” za najbolju glumicu - Evgenia Dodina.

Film/TV

Počeo Festival slovačkog filma

Projekcijom dokumentarnog filma "Kako se kuvala istorija" reditelja Petra Kerekeša večeras je u Beogradu otvoren Festival slovačkog filma, koji se održava pod pokroviteljstvom slovačkog predsedavanja u Savetu Evropske unije.

Film/TV sreda 28.09. 08:55 Komentara: 0
strana 1 od 37 idi na stranu