Beograd u bolivudskom filmu videlo tri miliona ljudi

Bolivudski blokbaster "Oopiri", rimejk francuskog filma "Nedodirljivi", koji je prošle godine sniman na ulicama Beograda, trenutno se prikazuje u više od 1.000 bioskopa u Indiji i za tri sedmice videlo ga je preko 3,5 miliona gledalaca, saopštila je danas beogradska produkcijska kuća "Clockwork Production".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

U znak zahvalnosti, indijska produkcijska kuća PVP films napravila je montažu scena snimanih u glavnom gradu Srbije sa porukom "Beograde, hvala na ljubavi i podršci".

Film potpisuje indijska kuća PVP, dok je izvršnu produkciju sa srpske strane vodio "Clockwork Production".

Izvršni direktor "Clockwork" produkcije Alek Conić ističe da veliki uspeh filma "Oopri" stavlja Beograd na mapu gradova pogodnih za snimanje filmova i pruža šansu gradu da od filmske industrije počne da zarađuje milione, poput nekih drugih gradova u okruženju.

"Snimanje prvog bolivudskog filma u Srbiji za nas je predstavljalo izuzetnu čast. Pokazali smo da imamo filmske stručnjake koji rame uz rame mogu da rade sa najvećim svetskim produkcijama, na šta sam jako ponosan. Grad Beograd i sve gradske službe izašle su u susret svim zahtevima snimanja u najkraćem roku, a naši sugrađani pokazali gostoprimstvo i veliku toleranciju", naglasio je Conić.

Conić smatra da film "Oopri" otvara vrata i za druge indijske produkcije.

"Ako se u Bugarskoj godišnje snimi između 30 i 40 velikih filmova, ne postoji razlog da se u Srbiji ne snimi makar 10", kaže izvršni direktor "Clockwork" produkcije i dodaje da Češka od stranih filmskih produkcija godišnje inkasira i do 270 miliona evra.

Film "Oopri" je prvo ostvarenje indijske produkcije koje je snimano u Srbiji.

U glavnim ulogama su indijske zvezde Akineni Nagarjuna i Karti Sivakumar, ili kako kažu producenti, "indijski Harison Ford i Tom Kruz".

Radnja prati život milijardera vezanog za invalidska kolica, kome dolazi novi staratelj da brine o njemu, njihove različite poglede na svet i prijateljstvo koje se rađa između dvojice naizgled nespojivih ljudi.

Snimanje u Beogradu je trajalo 20 dana, a velika filmska ekipa (samo iz Indije bilo je više od 80 članova) privlačila je pažnju mnogih Beograđana, koji su pratili vratolomije kaskadera po ulicama glavnog grada.

Film/TV

"Ben-Hur" od večeras u bioskopima

Večeras će u bioskopima Cineplexx Ušće Shopping Center, Tuckwood Cineplex, Roda Cineplex, Fontana, Dvorana Doma Sindikata, Arena (Novi Sad), CineStar (Novi Sad), CineStar (Zrenjanin), CineStar (Pančevo), Vilin Grad (Niš), Smederevska tvrđava (Open Air), Cineplexx Delta City (Podgorica), Cadmus Cineplex (Budva) premijerno biti prikazana projekcija filma Ben-Hur.

Film/TV sreda 31.08. 11:14 Komentara: 3

Ova priča stoji iza čuvene filmske izjave

Svima nam je poznata izjava ograničenja odgovornosti koja se pojavljuje na kraju svakog filma. Međutim, mnogi ne znaju koja se priča krije iza prve prave upotrebe rečenice “Svaka sličnost sa stvarnim događajima je slučajna“.

Film/TV ponedeljak 29.08. 16:20 Komentara: 3

Filmovi sa "Interakcije" sutra u DOB-u

Dokumentarni filmovi snimljeni tokom 11. Međunarodnog studentskog filmskog kampa "Interakcija 2016", biće premijerno prikazani sutra u Velikoj sali Doma omladine Beograda, najavio je Nezavisni filmski centar "Filmart".

Film/TV ponedeljak 29.08. 10:34 Komentara: 0
strana 1 od 36 idi na stranu