Film "Sinema komunisto" u subotu u Skadarliji

Bioskop domaćih filmova u Skadarliji - Skadarlijski kinematograf u subotu, 30. jula, predstaviće dokumentarni film "Sinema komunisto", višestruko nagrađivan dokumentarni film Mile Turlajić, koji vodi na putovanje kroz Titovu filmsku industriju.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2016.

17:11

Film

Kroz inserte iz desetina zaboravljenih jugoslovenskih filmova, ekskluzivne intervjue i arhivske snimke sa snimanja filmova i Titovih privatnih projekcija, sklapa se slika Jugoslavije - ona zvanična, koja se viđala na platnu, i ona skrivena - iza kulisa.

Film prikazuje i svedočenja Titovog ličnog kinooperatera Leke Konstantinovića, koji je 32 godine puštao filmove Josipu Brozu, zatim Titovog omiljeniog režisera, Veljka Bulajića, ali i najveće jugoslovenske filmske zvezde, Bate Živojinovića.

Projekcija je besplatna i počinje u 21 čas, najavila je Turistička organizacija Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: