Film "Sinema komunisto" u subotu u Skadarliji

Bioskop domaćih filmova u Skadarliji - Skadarlijski kinematograf u subotu, 30. jula, predstaviće dokumentarni film "Sinema komunisto", višestruko nagrađivan dokumentarni film Mile Turlajić, koji vodi na putovanje kroz Titovu filmsku industriju.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kroz inserte iz desetina zaboravljenih jugoslovenskih filmova, ekskluzivne intervjue i arhivske snimke sa snimanja filmova i Titovih privatnih projekcija, sklapa se slika Jugoslavije - ona zvanična, koja se viđala na platnu, i ona skrivena - iza kulisa.

Film prikazuje i svedočenja Titovog ličnog kinooperatera Leke Konstantinovića, koji je 32 godine puštao filmove Josipu Brozu, zatim Titovog omiljeniog režisera, Veljka Bulajića, ali i najveće jugoslovenske filmske zvezde, Bate Živojinovića.

Projekcija je besplatna i počinje u 21 čas, najavila je Turistička organizacija Beograda.

Film/TV

Film "Enklava" nagrađen na Kavkazu

Film "Enklava" Gorana Radovanovića, prošlogodišnji predstavnik Srbije u trci za Oskara za film sa neengleskog govornog područja, dobio je Glavnu nagradu na Međunarodnom filmskom festivalu Nalčik na Kakvkazu u Rusiji, objavljeno je na sajtu Filmskog centra Srbije.

Film/TV četvrtak 28.07. 13:50 Komentara: 1
strana 1 od 36 idi na stranu