Sutra počinje 5. Revija nezavisnog off-filma Srbije

Peta revija nezavisnog off-filma Srbije biće održana od 29. do 31. jula u selu Mutanj, na planini Rudnik, u organizaciji Ivana Jakovljevića i producentskog preduzeća "Fiks Fokus" iz Beograda, najavljeno je na sajtu Filmskog centra Srbije.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.07.2016.

12:40

Sutra počinje 5. Revija nezavisnog off-filma Srbije
Foto: kcgornjimilanovac

Biće prikazano 11 filmova od toga tri van konkurencije.

Na programu će biti ostvarenja "Kako je počelo" Miroslava Nikolića i Bate Petrovića, "Kad ti tata kupi slona" Marije Žižović, "Pustood" Nebojše Ilića, "Drugo ime za slobodu" Slađane Todorović-Nestorović, "Potpisani - 5, Mobilizacija" Marka Kovača (van konkurencije), "Na pucanj odavde" Aleksandra Vuksanovića.

Publika će gledati i filmove "Šampion" Nebojše Radosavljevića-Čupka, "Avala" Slobodana Popovića, "Nomad" Bate Petrovića (van konkurencije), "Limunovo drvo" Branka Radakovića i "Lauš" Branke Bešević-Gajić (van konkurencije).

Ivan Jakovljević je slikar, vajar, poeta i filmadžija. Rođen je 1984. u rudničkom selu Mutanj, gde i danas živi i stvara.

Javnosti je postao poznat krajem 2007. kada je na brdu Straževica izgradio natpis "Srpski HOLYWOOD" nalik originalnom natpisu "HOLLYWOOD" u Los Anđelesu.

To je učinio, kako kaže, jer je hteo da napravi jedinstven spomenik sedmoj umetnosti i da doprinese razvoju turizma na Rudniku, a jedno "L" iz originalnog naziva izostavio je namerno zbog autorskih prava.

Na predlog beogradske producentske kuće "Fiks Fokus", 2011. osnovana je na ovom mestu Revija nezavisnog off-filma Srbije, svojevrsna filmska manifestacija koja okuplja autore koji snimaju srednjemetražne i dugometražne filmove van svih institucija zvanične srpske kinematografije i bez državne finansijske pomoći.

Na manifestaciji, svake godine, stručni žiri ocenjuje filmove i dodeljuje Velike, Srednje i Male šumske patuljke, koji su pandani zvaničnom Oskaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: