Najbolji film Bosifesta "Gabor"

Na ovogodišnjem 7. Međunarodnom filmskom festivalu Bosifest, Španski film "Gabor", Sebastiana Alfie, proglašen je za najbolji film festivala, saopštili su danas organizatori.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 04.06.2016.

19:35

Najbolji film Bosifesta
Foto: YouTube Screenshot

Nagrada za najbolji scenario na zatvaranju festivala u petak dodeljena je Dejanu Petroviću za "Restart", dok je irskom filmu "Retina", Darka Dragičevića, pripala nagrada za najbolju režžiju.

Žiri su činili Nebojša Bradić, Ivan Karl i Vladan Vukosavljević.

Festival osoba sa invaliditetom održan je od 1. do 3. juna u Domu omladine Beograda pod sloganom "Snaga kreativnosti".

Od 250 prijavljenih filmova, u takmičarskom programu festivala prikazana su 22 filma iz Nemačke, Velike Britanije, SAD, Francuske, Južžne Koreje, Argentine, Holandije, Nemačke, Poljske, Južne Afrike, ŠŠpanije, Belgije, Irske, Rusije i Srbije.

Pored „Restart“-a, u takmičarskom programu festivala, prikazana su još dva domaća filma - „"Pogledi zartvorenih očiju"“, Dore Filipović i „ "U međuprostoru"“, Maše ŠŠarović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: