Tri nagrade za Mirjanu Karanović u Los Anđelesu

Srpska glumica Mirjana Karanović osvojila je tri nagrade na 11. Festivalu filma jugoistočne Evrope (SEEFest) održanom u Los Anđelesu, u Beverli Hilsu - za životno delo, za njen celokupan doprinos filmu i filmskom stvaralaštvu, borbi za ljudska prava i radu sa studentima i mladim glumcima.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Za najbolji igrani film, koji je osvojio Gran-pri nagradu žirija SEEfesta, u kategoriji Spajanje granica, proglašen je rediteljski debi Mirjane Karanović “"Dobra žena”", srpsko-hrvatsko-bosanske koprodukcije.

Karanovićeva je takođe osvojila nagradu za debitantski film koji se bavi osetljivom temom ratnih zločina i koji govori o ženi koja se suočava sa ratnim tajnama njenog muža.

“Imali su izuzetno bogat filmski sadržaj koji je prvukao i držao pažnju publike u Los Anđelesu”, izjavila je osnivač i direktor festivala Vera Mijojlić, koja je naročito pohvalila ovogodišnja ostvarenja srpske kinematografije.

Želimir Žilnik osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film - "Logbook-Serbistan", o svakodnevici migranata iz Severne Afrike i Srednjeg Istoka i njihovom privremenom životu u Srbiji.

Film “"Nedodirljivi", koji su režirali Nemanja Babić i Marija Ristić, osvojio je nagradu za najbolji kratkometražni dokumentarac. Osim primetnog broja nagrada koji su osvojile filmadžije iz Srbije, nagrađeni su i filmovi iz Azerbejdžana, Bugarske, Italije, Bosne i Hercegovine i Turske.

U okviru SEEfest 2016, od 28. aprila do 5. maja, prikazano je 12 igranih, 13 dokumentarnih i 19 kratkometražnih filmova.

Film/TV

Srbi snimili horor po priči Stivena Kinga

Početkom maja, na nepogrešivo filmičnim lokacijama prestoničkog hotela Jugoslavija, snimljen je kratki igrani film "Soba smrti" urađen u okviru ispita studenata druge godine filmske i televizijske produkcije na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti.

Film/TV ponedeljak 30.05. 10:29 Komentara: 5

"Alisa iza ogledala": Vraćanje u svet Podzemlje

U Diznijevoj „Alisi iza ogledala“, potpuno novoj, spektakularnoj avanturi u kojoj se pojavljuju nezaboravni likovi iz voljenih priča Luisa Kerola, Alisa se vraća u ćudljivi svet Podzemlje i putuje kroz vreme da bi spasila Ludog Šeširdžiju.

Film/TV petak 27.05. 10:40 Komentara: 1

Počinje Španski metar

Deveta revija španskih filmova "Španski metar" počinje večeras, a do 30. maja u Dvorani Kulturnog centra Beograda biće predstavljen presek svega što se dešava u španskoj kinematografiji, veoma popularnoj u Srbiji.

Film/TV četvrtak 26.05. 09:19 Komentara: 1
strana 1 od 38 idi na stranu