Nada Šargin: Otadžbina je mesto gde izgrađujemo ličnost

Glumica Nada Šargin igra ulogu Mace, tragičan ali zao lik, u novom filmu Olega Novkovića "Otadžbina", koji će premijerno večeras biti prikazan na Festu.

Podeli
Foto: Dušan Milenković
Foto: Dušan Milenković

Šargin je debitovala u Novkovićevom filmu „Sutra ujutru“, i kaže da ni ovaj put nije mogla da odbije ponudu.

"Kad sam pročitala ovaj scenario Milene Marković bila sam oduševljena. Odmah sam shvatila koliko je to teško, ali sam bila zahvalna", rekla je Šargin Tanjugu.

Glumica otkriva da voli stil kojim piše Marković, ali da je glumacki i rediteljski teška.

"Ona uvek ima više slojeva", kaže glumica i dodaje da joj se uloga Mace dopala zato što je zla i surova.

"Takav je karakter, ona bi bila zla i da je srećna u životu, mada ne u tolikoj meri, a ovde njeno zlo kulminira iz njene tragedije i nesreće", objašnjava Šargin.

Uprkos napornom snimanju, glumica je pohvalila reditelja "Otadžbine" i način na koji radi na filmu.

"Oleg obožava svoje glumce, neguje ih i tretira na strog, ozbiljan način, kao autoritet, ali osetite i poverenje i ljubav. To kako on radi sa glumcima, to je meni fenomenalno. On je mnoge glumce, pogotovo glumice, bukvalno probio na film, i to iz različitih generacija. To govori koliko on ima ukusa za glumce i napravi uvek sjajnu podelu od harizmatičnih i jako zabavnih ljudi, kao što je na primer Vuk Kostić", rekla je Šargin.

Na pitanje šta za nju znači naslov filma, Šargin odgovara da je otadžbina mesto gde ste rođeni i vi i vaši očevi.

"Rođena sam u Jugoslaviji i ja se nje jako dobro sećam. Imam neko lepo osećanje prema toj zemlji koja je mrtva, uništena i ubijena na najgori način. Po toj logici ja kao da nemam otadžbinu, ali Srbiju sada osećam kao svoju otadžbinu", rekla je glumica.

"Mislim da je to mesto gde se do kraja treba izgraditi ličnost, i profesionalno i privatno, dati sve od sebe da radiš na svom duhovnom razvoju, pogotovo ako si iz kulture. U svakom slučju, treba dati sve od sebe da budeš što bolji čovek i za tu zemlju što bolji radnik, šta god da radiš", zaključila je Šargin.

Film/TV

Preminula oskarovka Peti Djuk

Glumica Peti Djuk, koja je kao tinejdžerka osvojila oskara i koja se tokom čitave karijere borila sa ličnim problemima, umrla je u 70. godini, objavio je juče njen agent.

Film/TV sreda 30.03. 09:11 Komentara: 0

Novi film Vudija Alena otvara Kanski festival

Novi film američkog reditelja Vudija Alena "Café Society" s Kristen Stjuart i Džesijem Ajzenbergom u glavnim ulogama, biće prikazan 11. maja na otvaranju ovogodišnjeg, 69. međunarodnog filmskog festivala u Kanu, saopštili su danas organizatori.

Film/TV utorak 29.03. 13:45 Komentara: 7
strana 1 od 47 idi na stranu