Omiljeni likovi narko-bosova u pop kulturi

Bilo da pripadaju stvarnosti ili domenu fikcije, likovi pojedinih narko-bosova u poznatim serijama i filmovima već dugo fasciniraju publiku...

Kultura

Izvor: B92

Subota, 09.01.2016.

22:45

Omiljeni likovi narko-bosova u pop kulturi
Foto: Screenshot

Nedavno je objavljena vest da je uhapšen Hoakin El Čapo Gusman, jedan od najozloglašenijih narko-bosova na svetu. Njegov život toliko je intrigantan da će možda u skorijoj budućnosti biti pretočen u holivudski film.

Mi vam do tada prikazujemo listu najpopularnijih kriminalaca i šefova mafije u filmovima i serijama:

“Narcos”

Serija koja se trenutno prikazuje na Netfliksu priča priču o životu kolumbijskog narko bosa Pabla Eskobara, kojeg igra Vagner Mura.

"Breaking Bad"

TV serija o izmišljenom kriminalcu Valteru Vajtu koji proizvodi kristalni met na malim ekranima bila je prikazivana od 2008. do 2013. godine. Vajt je bio školski profesor kada mu je dijagnostikovan rak, zbog čega se sa jednim učenikom pokreće proizvodnji metamfetamina. Radnja je smeštena u Albukerkiju u Novom Meksiku

“Američki gangster“ (American Gangster)

Denzel Vošington tumačio je u ovom filmu 2007. godine Frenka Lukasa, koji nakon smrti svojeg šefa preuzima ulogu narko-bosa i postaje najveći diler heroina u Harlemu.

“Žica“ (The Wire)

Rasel ’Stringer’ Bel i Ejvon Barksdejl kriminalci su čije su likove tumačili Idris Elba i Vud Haris. U pitanju su različiti aspekti kriminalnog života u Baltimoru, uključujući i prodaju droge. Serija je emitovana između 2002. i 2008. godine.

“Novi grad zločina” (New Jack City)

U filmu, snimljenom 1991. godine, Vesli Snajps igra Nina Brauna, kriminalca koji postaje jedna od najmoćnijih figura u svetu droge, od kojeg nisu bezbedni čak ni njegovi saradnici i prijatelji. U filmu se pojavljuje i muzička zvezda Ice-T.

“Lice s ožiljkom” (Scarface)

Al Paćino igrao je 1983. Tonija Montanu u filmu koji je postao toliko legendaran da za njega znaju i oni koji ga nisu videli. Reč je o kubanskom imigrantu koji je ušao u svet kriminala, preuzeo kontroku nad kartelom i izgubio kontrolu. Najpoznatiji citat: "Pozdravi mog malog prijatelja."

Koji je vaš omiljeni gangsterski lik?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: