Sutra počinje festival turističkog filma Silafest

Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma "Silafest" počinje sutra na Srebrnom jezeru u Velikom Gradištu i trajaće do 5. septembra, a predsednik žirija biće oskarovac - poljski režisr Zbignjev Žmudski.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 29.08.2015.

14:49

Default images

Festival je deo lanca filmskih festivala CIFFT, koji pod patronatom Svetske turističke organizacije okuplja najbolje festivale ove vrste filmova u svetu.

Ova jedinstvena kulturno-turistička manifestacija na našim prostorima, okupiće desetine režisera, producenata i drugih tvoraca turističkih i ekoloških filmova iz čitavog sveta koji su se našli u užem izboru za festivalske nagrade.

Selekciona komisija je odlučila da od oko 180 pristiglih filmova žiriju i festivalskoj publici prikaže 55 najboljih ostvarenja, saopšteno je na internet stranici Turističke organizacije Srbije.

Poseban značaj ovogodišnjeg festivalu imaće gostovanje poljskog producenta i režisera Zbignjeva Žmudskog, koji je dobitni Oskara za animaciju filma "Petar i vuci" 2008. godine.

Pokrovitelji festivala "Silafest" su opština Veliko Gradište, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Turistička organizacija Veliko Gradište, Turistička organizacija Srbije, Visoka turistička škola strukovnih studija iz Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: