Pravi se rimejk “Nosferatua”

Sudeći prema navodima elektronskog magazina “Deadline”, najnoviji film koji će dobiti svoj rimejk je horor iz 1922. godine “Nosferatu”, delo režisera Fridriha Vilhema Murnaua.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 30.07.2015.

13:53

Default images
Foto: Screenshot

Novu verziju režiraće Robert Egerz ("The Witch") koji je takođe zadužen i za pisanje scenarija, a novo ostvarenje biće jedna od brojnih adaptacija “Drakule” Brema Stokera.

“Nosferatu” se smatra jednim od najboljih i najstrašnijih horor filmova svih vremena, pretežno zbog svojeg sablasnog crno-belog kolorita koji drži publiku u neizvesnosti dok posmatra gotičke hodnike transilvanijskog doma glavnog lika.

Mnogi obožavaoci, međutim, strahuju da nova verzija “Nosferatua” neće zadovoljiti njihova očekivanja. Naime, “Nosferatu” je velikim delom sablasan upravo zato što je u pitanju nemi film, lišen obilja specijalnih efekata koji preplavljuju savremena filmska ostvarenja.

Ipak,oni najoptimističniji nadaju se da će Egerz uspeti da stvori nešto novo i sveže u odnosu na original, ili makar u okviru žanra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: