Džim Džarmuš i Teri Gilijam potpisali ugovor s Amazonom

Amazon je sklopio dogovor s dvojicom reditelja čiji je rad pomogao da se definiše pobuna protiv kontrole filmskih studija i pružio zamajac američkom pokretu nezavisnih filmova.

Kultura

Izvor: Slashfilm.com

Četvrtak, 14.05.2015.

14:08

Default images

U velikom članku o savremenoj filmskoj industriji, naročito posvećenom aktuelnim dešavanjima na Kanskom festivalu, sajt Deadline objavljuje da je Amazon potpisao ugovore s Džimom Džarmušem i Terijem Gilijamom, što dovodi ta dva reditelja u istu kuću koja je već pružila podršku Spajku Liju i Žan Pjeru Ženeu.

Inače, Amazon planira da producira 12 filmova godišnje i to počevši od ove godine, od kojih će neki biti prikazivani u bioskopima, a neki dostupni putem striminga.

Ugovor je još ranije potpisao i Ted Houp, indi producent koji je osvojio brojne nagrade, a sada će prvi put raditi sa Džarmušem i Gilijamom.

Džarmuš je već govorio o filmu “o vozaču autobusa i pesniku u Patersonu u Nju Džersiju”, koji je trebalo da se snima već ove godine. Gilijam je na prekide radio na projektu “Čovek koji je ubio Don Kihota”. Oba filma mogla bi da zažive pod okriljem Amazona, ali još nisu objavljeni nikakvi detalji o njihovom dogovoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: