"Bićemo prvaci sveta" biće prikazan u Torontu

Najgledaniji ovogodišnji srpski film "Bićemo prvaci sveta" režisera Darka Bajića biće sutra premijerno prikazan u Kanadi na tekućem Srpskom filmskom festivalu u Torontu, koji puni 15 godina postojanja.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.05.2015.

09:26

Default images
Foto: Printscreen Youtube

Film je titlovan na engleski jezik i videće ga i Kanađani koje zanima savremena filmska produkcija manjih zemalja i tema - priča o nastanku košarke u bivšoj Jugoslaviji i tada senzacionalno jugoslovensko osvajanje prve titule prvaka sveta na prvenstvu u Ljubljani 1970. godine.

Ponovljena projekcija u Torontu zakazana je za 27. maj, u Kičeneru, u Ontariju, biće prikazan 4. juna, a 6. juna videće ga gledaoci u Čikagu. Izuzetan prijem kod publike nedavno je imao film o Gavrilu Principu "Branio sam Mladu Bosnu", a već je ugovoreno prikazivanje jednog od najboljih srpskih filmova u ovom veku "Enklave" u režiji Gorana Radovanovića.

On i glumica Anica Dobra biće gosti na projekcijama. "Cilj nam je da potresnu priču u filmu 'Enklava' o detetu koje u školu na Kosovu ide u oklopnom transporteru prikažemo i u Otavi, Vankuveru, Čikagu, Vašingtonu, a da ga vide i kanadski poslanici i američki kongresmeni", izjavio je za Betu osnivač i organizator Srpskog filmskog festivala u Torontu Nenad Stanković.

Tokom decenije i po na tom festivalu prikazano je više od 100 filmova iz Srbije i regiona koje je videlo 33.500 gledalaca. To ovu iseljeničku filmsku smotru svrstava među najveće kulturne manifestacije u dijaspori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: