"Spomenik Majklu Džeksonu" u Indiji i Estoniji

Film „Spomenik Majklu Džeksonu“ danas će biti prikazan na renomiranom festivalu „Crne noći“ u Talinu (Estonija) u okviru programa Off The Wall.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 30.11.2014.

19:05

Default images

Ovih dana, film Darka Lungulova prikazuje se i na Internacionalnom filmskom festivalu u Goi u programu Cinema of the World, najstarijem filmskom festivalu u Indiji koji je osnovan 1952. godine.

Tokom decembra „Spomenik Majklu Džeksonu“ će učestvovati na još dva internacionalna filmska festivala u Indiji: Bangalore International Film Festival i Chennai International Film Festival.

Početkom naredne godine, tačnije u januaru, “Spomenik Majklu Džeksonu“ koji je trenutno na redovnom bioskopskom repertoaru u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji i Bosni i Hercegovini, imaće premijeru u Sjedninjenim Američkim Državama.

Film “Spomenik Majklu Džeksonu” je svetsku premijeru imao na festivalu u Karlovim Varima a učestvovao je i na filmskim festivalima u Puli, Herceg Novom gde je dobio Grand Prix “Zlatna Mimoza” za najbolji film, Sarajevu, Zadru i Nišu gde je Boris Milivojević za ulogu Marka dobio Grand Prix NAISA za najbolje glumačko ostvarenje i nagradu kritike FIPRESCI Srbije.

Film je prikazan i na Internacionalnom filmskom festivalu „Love&Anarchy“ u Helsinkiju, Raindance festivalu u Londonu, Internacionalnom festivalu u Hamburgu, Letscee filmskom festivalu u Beču gde je dobio Specijalno priznanje žirija i Golden Orange festivalu u Antaliji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: