Aplauzi za "Neposlušne" Mine Đukić

Igrani film "Neposlušni" rediteljke i scenaristkinje Mine Đukić premijerno je prikazan sinoć u Domu omladine Beograda, u okviru glavnog programa 20. Festivala autorskog filma.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 29.11.2014.

09:22

Default images

Ovaj debitantski film izazvao je veliko interesovanje i naišao na vrlo dobar prijem publike.

Uz mladu rediteljku, najveće aplauze dobili su glavni glumci Hana Selimović i Mladen Sovilj, ali i popularni Minja Subota, dečak Daniel Šike, direktor fotografije Đorđe Arambašić...

Svetska premijera bila je početkom godine na Sandens festivalu nezavisnog filma u Americi, zatim je prikazan na više međunarodnih festivala, među kojima u Roterdamu i Karlovim Varima, a osvojio je nagradu za najbolji film u nacionalnoj selekciji na Sinema sitiju u Novom Sadu.
Foto: Tanjug
"Imali smo već mnogo projekcija, ali sada ipak osećam tremu, a i odgovornost pred svim članovima ekipe. Srećna sam što je sala puna i jedva čekam reakcije beogradske publike", rekla je uoči projekcije u Domu omladine Mina Đukić.

Posle projekcije i aplauza pozvala je gledaoce da narednih dana dođu i u "Zvezdu", gde su "Neposlušni" imali nezvaničnu premijeru pre nedelju dana, kada je u toj sali programe počela da organizuje neformala grupa "Pokret za okupaciju bioskopa".
Foto: Tanjug
"Neposlušni" će od 4. decembra biti u redovnoj distribuciji u više dvorana.

Savremeni film o dvoje mladih, drugova iz detinjstva koji se ponovo sreću na pragu zrelosti, o ljubavi i o slobodi, snimljen je u lepim pejsažima Vojvodine po kojima oni krstare na biciklima, uz popularne pesme Minje Subote iz 60-ih i 70-ih godina.

Producent je "Kiselo dete", kuća koju su zajedno osnovali Mina Đukić i mladi reditelji Nikola Ležaić i Uroš Tomić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: